رزومه


حسین نعیمی پور یونسی

حسین نعیمی پور یونسی

استادیار

عضو هیئت علمی تمام وقت

دانشکده: کشاورزی

گروه: علوم دامی

مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی

سال تولد: ۱۳۵۲۰۶۲۰

رزومه
حسین نعیمی پور یونسی

استادیار حسین نعیمی پور یونسی

عضو هیئت علمی تمام وقت
دانشکده: کشاورزی - گروه: علوم دامی مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی | سال تولد: ۱۳۵۲۰۶۲۰ |

My affiliation

گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

نمایش بیشتر

مقایسه عملکرد شبکه عصبی بیزی با برخی توابع ریاضی در پیش بینی منحنی شیردهی گاوهای شیری ایران

نویسندگانسید همایون فرهنگ فر,مهتاب عزیزی,حسین نعیمی پوریونسی,مسلم باشتنی
نشریهنشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
شماره صفحات133-142
شماره سریال۳۶
شماره مجلد۱۴۱
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۲۴
نوع نشریهالکترونیکی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

برای مقایسه‌ی‌ شبکه‌ عصبی مصنوعی و برخی توابع ریاضی در پیش‌بینی منحنی شیردهی، از تعداد 1085525 رکورد‌ شیر روز آزمون گاوهای شیری هلشتاین زایش اوّل استفاده گردید که‌ توسط مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی کشور طیّ سال‌های 1391-1362 جمع‌آوری شده بود. برازش منحنی شیردهی، با استفاده از بسته‌ نرم‌افزاری brnn (برای شبکه‌ عصبی مصنوعی) و برخی توابع ریاضی با تابع nls در نرم‌افزار R اجرا شد. ویرایش داده‌ها با نرم‌افزار SAS انجام شد. از معیارهای اطلاعات آکائیک، اطلاعات بیزی، میانگین مربعات خطا و ضریب تبیین تعدیل شده، برای ارزیابی نیکویی برازش استفاده شد. شبکه‌ی عصبی مصنوعی با تنظیم بیزی (brnn) و توابع ریاضی وود، ویلمینک، علی - شفر و پلوت -‌ گوتوین در پیش‌بینی منحنی شیردهی برای صفات تولید شیر، درصد‌ چربی و پروتئین‌ شیر به کار گرفته شدند. نتایج نشان داد brnn در همه‌ی صفات مورد بررسی (تولید شیر، درصد چربی و پروتئین شیر) نسبت به توابع ریاضی غیرخطی، برازش بهتری از شکل منحنی استاندارد گاوهای هلشتاین ایران دارد. در بین توابع ریاضی بررسی شده، برای صفت تولید شیر، مدل ویلمینک، و برای درصد چربی‌شیر و درصد پروتئین شیر، مدل علی – ‌شفر برازش بهتری داشت. استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی بیزی برای توصیف منحنی شیردهی و ترکیبات شیر در گاوهای هلشتاین ایران توصیه می گردد.

لینک ثابت مقاله