رزومه


حسین نعیمی پور یونسی

حسین نعیمی پور یونسی

استادیار

عضو هیئت علمی تمام وقت

دانشکده: کشاورزی

گروه: علوم دامی

مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی

سال تولد: ۱۳۵۲۰۶۲۰

رزومه
حسین نعیمی پور یونسی

استادیار حسین نعیمی پور یونسی

عضو هیئت علمی تمام وقت
دانشکده: کشاورزی - گروه: علوم دامی مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی | سال تولد: ۱۳۵۲۰۶۲۰ |

My affiliation

گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

نمایش بیشتر

اثرات شرایط فرآوری دما و زمان در کاندیشنر بر کیفیت خوراک پلت، عملکرد رشد، شاخص‌های بیوشیمیایی خون و ریخت شناسی ژژنوم جوجه گوشتی

نویسندگانسید جواد حسینی واشان,امیراسدالله مزروعی,محسن,حسین نعیمی پوریونسی
نشریهپژوهشهای علوم دامی ایران
شماره صفحات0-0
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۲۵
رتبه نشریهعلمی - پژوهشی
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

فناوری پردازش خوراک طیور شامل مراحل مختلف عملیات حرارتی از جمله اکستروژن، انبساط، کاندیشنینگ و پلت کردن است. عوامل کاندیشنینگ (دما و زمان) می‌تواند کیفیت پلت را بهبود بخشد. هدف این مطالعه ارزیابی اثر دما و زمان کاندیشنینگ بر کیفیت پلت، عملکرد رشد، اجزای لاشه، شاخص­های بیوشیمیایی خون و ریخت شناسی روده جوجه گوشتی بود. 480 قطعه جوجه گوشتی، درقالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×4 با چهار سطح دما (70، 76، 82 و 88 سلسیوس) دو سطح زمان کاندیشنینگ (45 و 65 ثانیه) استفاده شد. برای تعیین کیفیت پلت، از هر خوراک پلت، سه نمونه انتخاب و شاخص پایداری پلت آن­ها محاسبه شد. صفات عملکرد رشد، شاخص‌های بیوشیمیایی خون و ریخت شناسی ژژنوم جوجه گوشتی اندازه­گیری شدند. یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد، دمای 76 درجه سانتی­گراد و زمان 65 ثانیه باعث بهبود عملکرد رشد جوجه گوشتی می­شود و دمای 82 درجه سانتی­گراد و زمان 65 ثانیه، راندمان لاشه و درصد گوشت سینه را افزایش داد. افزایش دما و زمان کاندیشنینگ خوراک باعث کاهش گلوکز و کلسترول و افزایش پروتئین، آلبومین و فعالیت آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز در جوجه‌های گوشتی شد. شاخص­های بافت شناسی روده، در دمای 76 و زمان 65 ثانیه در مقایسه با سایر دماها، مناسب­تر بود. دمای 88 درجه باعث کاهش عملکرد رشد و شاخص­های بافت شناسی و بیوشیمیایی خون گردید. لذا برای عملکرد رشد بالاتر جوجه­های گوشتی، دمای 76 و زمان 65 ثانیه و برای ارتقای شاخص­های بافت شناسی دستگاه گوارش و بیوشیمیایی خون دمای 76 درجه و 65 ثانیه برای پلت نمودن خوراک جوجه­های گوشتی پیشنهاد می­شود.

لینک ثابت مقاله