اثر تغییردما بر نیازآبی گیاه زعفران در منطقه بیرجند

Authorsمصطفی یعقوب زاده
Conference Titleهفتمین همایش ملی زعفران
Holding Date of Conference۲۰۲۴-۱۱-۱۳
Event Placeبیرجند
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

باتوجه به خصوصیات اقلیمی، کمبود آب وکشت عمده زعفران در شهرستان بیرجند، توجه به نیازآبی آن از اهمیت خاصی برخوردار است. بدین منظور در این تحقیق میزان تغییرات دما در دو دهه 1990 - 1980 و 2020 - 2010 بایکدیگر مقایسه شود وتاثیر آن برروی نیاز آبی گیاه زعفران مقایسه گردید. برای محاسبه تبخیر و تعرق پتانسیل از روش هارگریوز سامانی استفاده شد. تبخیر و تعرق واقعی با کمک تبخیر و تعرق پتانسیل و ضریب گیاهی زعفران بدست آمد. نتایج نشان دادکه افزایش دما سبب افزایش تبخیر و تعرق می شود و افزایش دما و تبخیر و تعرق در دهه 1990 - 1980 نسبت به 2020 - 2010 مشهود است. افزایش تبخیرو تعرق سبب افزایش نیاز آبی گیاه زعفران می شود و میتواند در میزان عملکرد گیاه اثر بگذارد. در صورتیکه نماد گرگان مدنظر قرار کیرد یا خانم تخیر وتعرق پتانسیل را تعیی نخوهد کرد.

Paper URL

tags: روش هارگریوز -سامانی، تبخیر و تعرق پتانسیل، ضریب گیاهی، دما