اولویت بندی عوامل مؤثر بر تداوم کشت و فرآوری زعفران جهت صادرات (نمونه موردی: کشاورزان استان خراسان جنوبی )

Authorsزهرا باعزم,ابوالفضل خسروی خلیران,مصطفی یعقوب زاده
Conference Titleهفتمین همایش ملی زعفران
Holding Date of Conference۲۰۲۴-۱۱-۱۳
Event Placeبیرجند
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

زعفران یکی از محصولات مهم با کاربردهای گوناگون است که در تمام نقاط جهان مورداستفاده قرار میگیرد و یکی از محصولات استراتژیک و منحصربهفرد برای صادرات غیر نفتی در حوزهی کشاورزی است؛ لذا بررسی و الویت بندی عوامل مؤثر بر تداوم کشت و فرآوری آن جهت صادرات حائز اهمیت میباشد که در این مطالعه موردبحث قرار گرفته است. ازاینرو کشاورزان استان خراسان جنوبی که یکی از استانهای استراتژیک برای پرورش و فرآوری زعفران میباشد، لذا کشاورزان این استان موردمطالعه قرار گرفتهاند. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که حمایت دولت، قیمت محصول و میزان سوددهی کشت زعفران به ترتیب بیشترین اولویت را دارند. همچنین 32 / 39 درصد کشاورزان فقط به شغل زعفرانکاری مشغول بودهاند )تنها منبع درآمدی(، 86 / 27 درصد از کشاورزان علاوه بر زعفران از فروش محصولات دیگر نیز درآمد داشتهاند و 82 / 32 درصد علاوه بر زعفرانکاری به فعالیت های غیر از کشاورزی کسب درآمد دارند. در پایان نیز میتوان گفت صادرات فرآوردههای کشاورزی بر ارزش افزوده اثر قابل توجهی دارد، پیشنهاد میشود همکاری دولت با ایجاد اتخاذ سیاستهای تشویقی و رفع موانع صادراتی، بازاریابی اختصاصی، تهسیلات مناسب، گسترش تجارت جهانی و همکاریهای منطقهای میتواند رشد صادرات و به دنبال آن رشد اقتصادی بخش کشاورزی همچنین افزایش تولید و فراوری آن را در پی داشته باشد.

Paper URL

tags: زعفران، فرآوری، صادرات، سوددهی، کشت، حمایت دولت.