رزومه


مصطفی یعقوب زاده

مصطفی یعقوب زاده

دانشیار

عضو هیئت علمی تمام وقت

دانشکده: کشاورزی

گروه: علوم و مهندسی آب

مقطع تحصیلی: دکتری

سال تولد: ۱۳۶۲

رزومه
مصطفی یعقوب زاده

دانشیار مصطفی یعقوب زاده

عضو هیئت علمی تمام وقت
دانشکده: کشاورزی - گروه: علوم و مهندسی آب مقطع تحصیلی: دکتری | سال تولد: ۱۳۶۲ |

My affiliation

دانشیار گروه علوم ومهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یرجند، بیرجند، ایران.

عضو گروه پژوهشی خشکسالی و تغییراقلیم، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.

نمایش بیشتر

اولویت بندی عوامل مؤثر بر تداوم کشت و فرآوری زعفران جهت صادرات (نمونه موردی: کشاورزان استان خراسان جنوبی )

نویسندگانزهرا باعزم,ابوالفضل خسروی خلیران,مصطفی یعقوب زاده
همایشهفتمین همایش ملی زعفران
تاریخ برگزاری همایش2024-11-13
محل برگزاری همایشبیرجند
شماره صفحات0-0
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

زعفران یکی از محصولات مهم با کاربردهای گوناگون است که در تمام نقاط جهان مورداستفاده قرار میگیرد و یکی از محصولات استراتژیک و منحصربهفرد برای صادرات غیر نفتی در حوزهی کشاورزی است؛ لذا بررسی و الویت بندی عوامل مؤثر بر تداوم کشت و فرآوری آن جهت صادرات حائز اهمیت میباشد که در این مطالعه موردبحث قرار گرفته است. ازاینرو کشاورزان استان خراسان جنوبی که یکی از استانهای استراتژیک برای پرورش و فرآوری زعفران میباشد، لذا کشاورزان این استان موردمطالعه قرار گرفتهاند. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که حمایت دولت، قیمت محصول و میزان سوددهی کشت زعفران به ترتیب بیشترین اولویت را دارند. همچنین 32 / 39 درصد کشاورزان فقط به شغل زعفرانکاری مشغول بودهاند )تنها منبع درآمدی(، 86 / 27 درصد از کشاورزان علاوه بر زعفران از فروش محصولات دیگر نیز درآمد داشتهاند و 82 / 32 درصد علاوه بر زعفرانکاری به فعالیت های غیر از کشاورزی کسب درآمد دارند. در پایان نیز میتوان گفت صادرات فرآوردههای کشاورزی بر ارزش افزوده اثر قابل توجهی دارد، پیشنهاد میشود همکاری دولت با ایجاد اتخاذ سیاستهای تشویقی و رفع موانع صادراتی، بازاریابی اختصاصی، تهسیلات مناسب، گسترش تجارت جهانی و همکاریهای منطقهای میتواند رشد صادرات و به دنبال آن رشد اقتصادی بخش کشاورزی همچنین افزایش تولید و فراوری آن را در پی داشته باشد.

لینک ثابت مقاله