بررسی مقاومت به کاهش دما در اکوتیپ های مختلف گل نرگس

نویسندگانزهره علیزاده,فروغ نجفی حاجیور,محمد ضابط,مسعود خزاعی
همایشچهارمین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۹-۱۱-۲۱
محل برگزاری همایشتهران
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهسخنرانی
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

نرگس یکی از مهمترین گیاهان زینتی و دارویی از خانواده نرگسیان میباشد. گیاه نرگس یکی از گیاهان اقتصادی و بومی ایران میباشد گیاهان همواره در معرض طیف وسیعی از تنشهای غیرزیستتی هستتند کته ایتن تتنشهتا اثرات منفی بر رشد، کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی دارند. سرما یکی از این تنشها استت کته همته ستاله خسارات قابل توجهی را به اقتصاد و چرخه تولید کشور تحمیل می کند. به منظتور ماالعته اثترات سترما بتر گتل نرگس آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاٌ تصادفی با سه تکرار اجرا شد. عامل A شامل 11 اکوتیت مختلف و عامل B شامل چهار ساح دمایی بود. صفات مورد مااله شامل پرولین، نشتت یتونی، متالوندیالدهیتد، محتواینسبیآب و پتانسیل اسمزی بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین ساوح مختلف عامتل A در تمتا صفات بجز مالوندیآلدهید تغییرات معنی دار بود. و بین ساوح مختلف عامل B در تما صتفات تغیترات معنتی دار وجود داشت و همچنین بین ساوح مختلف عامل A × B در بین تما ساوح تغییرات معنی دار وجود داشت.

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: پرولین، محتوای نسبیآ ب، پتانسیل اسمزی، نشت یونی، سرما