رزومه


غلامرضا زمانی

غلامرضا زمانی

دانشیار

دانشکده: کشاورزی

گروه: مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی

مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی

رزومه
غلامرضا زمانی

دانشیار غلامرضا زمانی

دانشکده: کشاورزی - گروه: مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی |

بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی

نویسندگانسید حمید رضا رمضانی,مبینا مکتب داران,محمدحسن سیاری زهان,مجید جامی الاحمدی,غلامرضا زمانی
همایشهفتمین همایش ملی زعفران
تاریخ برگزاری همایش2024-11-13
محل برگزاری همایشبیرجند
شماره صفحات0-0
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

تحقیق حاضر با هدف بررسی ارتباط عنصر غذایی آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در تعدادی از اگرواکوسیستمهای خراسان جنوبی )قائن و نهبندان( در سال 13۳4 انجام شد. اطلاعات مورد نیاز از دو منطقه قائن و نهبندان از مزارع سه، پنج و هفت ساله تهیه گردید و از هر یک از مزارع فوق سه مزرعه انتخاب و سپس از هر مزرعه، سه کرت و از هر کرت یک نمونه بنه 2۳× انتخاب و نمونههای بنه در پایان مهرماه و ابتدای آبان ماه در سال 13۳4 از عمق صفر تا 3۳ سانتیمتر و به ابعاد 2۳ سانتیمتر به همراه بوته زعفران و در مجموع 54 نمونه بنه از دو منطقه جمعآوری شد. غلظت عنصر غذایی آهن در بنه گیاه / زعفران بر اساس روشهای استاندارد اندازهگیری گردید. نتایج این تحقیق بیانگر همبستگی مثبت و معنیدار ) ۳1 ۳ P≤ ) عملکرد ماده خشک زعفران با غلظت آهن بنههای زعفران است. نتایج این تحقیق نشان داد در مزارع زعفران پارامتر مؤثر بر افزایش عملکرد غلظت عنصر غذایی آهن بنه بود که در روابط رگرسیونی با افزایش مقدار این شاخص، عملکرد به طور معنیداری افزایش پیدا کرده است. از آنجا که آهن یکی از عناصر کم مصرف بسیار مهم برای گیاهان به حساب میآید چنین میتوان نتیجه گرفت که افزایش غلظت آهن بنه زعفران منجر به افزایش عملکرد ماده خشک زعفران شده است .

لینک ثابت مقاله