Authors | محمد جواد ذوقی |
---|---|
Journal | مجله محیط زیست و مهندسی آب |
Page number | ۱-۱۵ |
Serial number | ۱۰ |
Volume number | ۳ |
Paper Type | Full Paper |
Published At | ۲۰۲۴ |
Journal Type | Typographic |
Journal Country | Iran, Islamic Republic Of |
Journal Index | isc |
Abstract
در پی افزایش آلودگیهای رنگی در پسابهای صنعتی و نیاز به روشهای تصفیه مؤثر، این پژوهش به بررسی کاربرد فرآیندهای فنتون و مایکروویو-فنتون در رنگزدایی میپردازد. هدف از این پژوهش، مقایسه اثربخشی این دو فرآیند و شناسایی شرایط بهینه برای حذف بیشینه آلایندههای رنگی است. برای بررسی تأثیر متغیرهای pH، غلظت رنگ، Fe2+و H2O2 بر راندمان حذف رنگ راکتیو قرمز 198 و COD، در آزمایشهای این پارامترها متغیر در نظر گرفته شدند. مکانیسم حذف مولکولهای رنگ از طریق آنالیز طیفهای UV-Vis بررسی شد. تحلیل دادهها نشان داد که میزان حذف رنگ در فرآیند مایکروویو-فنتون پس از min 4 برابر میزان حذف رنگ در فرایند فنتون پس از min 80 بود. شرایط بهینه در فرایند مایکروویو-فنتون شامل غلظت اولیه رنگ mg/l 300، pH 5/3، غلظت Fe2+ برابر با mg/l 20، و H2O2 برابر mg/l 100 بود. در این شرایط، کاهش COD تا 85% و رنگزدایی بیش از 98% مشاهده شد. نتایج پژوهش نشان داد که فرآیند مایکروویو-فنتون بهطور مؤثری آلایندههای رنگی را کاهش داده و کیفیت پسابهای صنعتی را بهبود میبخشد، با کارایی بالا و سرعت واکنش چشمگیر، این فرآیند گزینهای ایدهال برای تصفیه پسابهای با بار رنگی زیاد است.
tags: اکسیداسیون رنگزای آزو فرایند فنتون گرمایش انتخابی مایکروویو