| نویسندگان | محمد جواد ذوقی |
| نشریه | مجله محیط زیست و مهندسی آب |
| شماره صفحات | 1-15 |
| نوع مقاله | Full Paper |
| تاریخ انتشار | ۲۰۲۴ |
| نوع نشریه | چاپی |
| کشور محل چاپ | ایران |
| نمایه نشریه | isc |
چکیده مقاله
در این مطالعه کاربرد فرآیندهای فنتون و مایکروویو-فنتون در رنگزدایی از پساب بررسی شد. برای بررسی تاثیر پارامترهای pH، غلظت رنگ، Fe2+و H2O2 بر راندمان حذف رنگ و COD، در آزمایشات این پارامترها متغیر در نظر گرفته شدند. مکانیزم حذف مولکولهای رنگ از طریق آنالیز طیفهای UV-Vis بررسی شد. تحلیل دادهها نشان داد که فرآیند مایکروویو-فنتون در مقایسه با فرآیند فنتون ساده، کارایی بالاتری دارد. بطوریکه میزان حذف رنگ در فرآیند مایکروویو-فنتون پس از min 4 برابر میزان حذف رنگ در فرایند فنتون پس از min 80 بود. شرایط بهینه در فرایند مایکروویو-فنتون شامل غلظت اولیه رنگ mg/L 300، pH 5/3، غلظت Fe2+ برابر با mg/L 20، و H2O2 برابر mg/L 100 بود. در این شرایط، کاهش COD تا 85% و رنگزدایی بیش از 98% مشاهده شد. نتایج تحقیق بیانگر آن است که فرآیند مایکروویو-فنتون میتواند بهطور موثر در کاهش آلایندههای رنگی و بهبود کیفیت پسابهای صنعتی موثر باشد. این فرآیند، با ارائه سرعت واکنش بالاتر و کارایی چشمگیر در شرایط مختلف تصفیه، یک راهحل مناسب برای تصفیه پسابهای دارای بار رنگی بالا است.
لینک ثابت مقاله