تأثیر محلولپاشی برگی با کلرید کلسیم بر خصوصیات کمی و کیفی زرشک بیدانه

Authorsفرید مرادی نژاد,افسانه حسینی,مهدی خیاط,محمد حسین امینی فرد
Conference Titleیازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
Holding Date of Conference۲۰۱۹-۰۸-۲۶
Event Placeارومیه
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

کلسیم یکی از مهمترین عناصر معدنی است که در تعیین کیفیت میوه دخالت دارد. وجود ضایعات فراوان و افت کیفیت زرشک بیدانه در طی مراحل برداشت، پس از برداشت و نگهداری آن یکی از مشکلات مهم در مناطق عمده تولید میباشد. محلولپاشی با عناصر معدنی میتواند از طریق تأمین مواد غذایی باعث افزایش کیفیت، عملکرد، بازارپسندی و کاهش خسارات بعد از برداشت گردد. با وجود این اطلاعات اندکی در مورد کاربرد برگی این عنصر در گیاه زرشک وجود دارد. از اینرو در این مطالعه اثر محلولپاشی برگی کلرید کلسیم بر خصوصیات کمی و کیفی میوه زرشک در قالب طرح بلوک کامل تصادفی اجرا گردید. تیمارها شامل شاهد )آب مقطر( و کلرید کلسیم ) 5.0 درصد( بودند. محلولپاشی در چهار مرحله از فصل رشد انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین میانگین تعداد خوشه در شاخه، تعداد حبه در خوشه و تعداد حبه در شاخه مربوط به تیمار کلرید کلسیم 5.0 درصد و کمترین مقدار آنها در شاهد بود. محلولپاشی برگی کلرید کلسیم باعث افزایش نیتروژن، پتاسیم و کلسیم میوه زرشک بیدانه در مقایسه با تیمار شاهد شد، امّا فسفر میوه را کاهش داد. بهطور کلی نتایج نشان داد که محلولپاشی برگی با نمک کلرید کلسیم موجب بهبود خصوصیات کمی و کیفی میوهها نسبت به شاهد میشود.

tags: پتاسیم، حبه، خوشه، نیتروژن