تأثیر اسانس گیاهان دارویی کندر و زنجبیل بر قارچ . Aspergillus sPدر میوه توت فرنگی

Authorsالهام عدل,مهدی جهانی,محمد حسین امینی فرد
Conference Titleنخستین همایش ملی فناوری تولید و پس از برداشت گیاهان باغی (مجازی)
Holding Date of Conference۲۰۲۲-۰۵-۲۵
Event Placeبیرجند
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

توتفرنگی به دلیل تنفس و فعالیت متابولیکی باال و مقدار زیاد آب از جمله میوههایی است که حساسیت بسیار زیادی به آلودگیهای میکروبی دارد و همچنین محصول آن پس از برداشت همواره در معرض آلودگی به انواع قارچها است. استفاده از اسانسها و عصارههای گیاهی در کنترل عوامل میکروبی پس از برداشت رو به پیشرفت است. این ترکیبات نه تنها فاقد اثرات جانبی بوده بلکه به علت خواص آنتی اکسیدانی، کیفیت و طول دوره انبارداری میوه ها را افزایش می دهند. این تحقیق در دانشگاه بیرجند در سال 1400-1401 انجام شد. طرح آماری آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامالً تصادفی با سه تکرار بود. فاکتور اول شامل نوع اسانس: اسانسهای زنجبیل و کندر و فاکتور دوم غلظت اسانس در پنج سطح )0 ،200 ،400 ،600 و 800 ) میکرولیتر در لیتر بود. میوههای توتفرنگی که دارای عالئم پوسیدگی بودند، عامل قارچی از آنها جدا شد، که این جداسازی روی محیط کشت سیب زمینی دکستروز آگار انجام شد. مقایسه میانگین نوع اسانس نشان داد که، اسانس کندر قابلت ضد قارچی بیشتری نسبت به اسانس زنجبیل داشت. اسانس کندر فعالیت ضدقارچی مناسبی بر قارچ . Aspergillus spمولد فساد میوه توت فرنگی نشان داد و بنابراین قابلیت استفاده بعنوان جایگزین قارچکشهای شیمیایی را دارا میباشد و طبق نتایج بدست آمده سطح 800 میکرولیتر در لیتر بهترین غلظت این اسانس برای جلوگیری از این قارچ میباشد.

Paper URL

tags: اسانس، قارچکش، کلونی، گیاه دارویی