CV


Mohammad Hossein Aminifard

Mohammad Hossein Aminifard

Associate Professor

Faculty: Agriculture

Department: Horticultural Sciences

Degree: Ph.D

CV
Mohammad Hossein Aminifard

Associate Professor Mohammad Hossein Aminifard

Faculty: Agriculture - Department: Horticultural Sciences Degree: Ph.D |

تأثیر تیمارهای هیدروپرایمینگ و اسید هیومیک بر صفات جوانه‌زنی بذر طالبی

Authorsمحمد حسین امینی فرد
Conference Titleاولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
Holding Date of Conference2021-11-11
Event Placeکرمانشاه
Page number0-0
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

به‌منظور بررسی تأثیر روش‌های پرایمینگ بر پارامترهای جوانه‌زنی بذر طالبی، آزمایشی(Cucumis melo var. cantalupensis) در شرایط آزمایشگاه در دانشگاه بیرجند در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد (عدم پرایمینگ)، سه سطح هیدروپرایمینگ با آب مقطر ( 12، 24 و 36 ساعت) و سه سطح اسید هیومیک (50، 100 و 150 میلی‌گرم بر لیتر) بودند. بیشترین درصد و بنیه جوانه‌زنی و میانگین جوانه‌زنی روزانه مربوط به تیمارهای هیدروپرایمینگ 24 ساعته بود و نسبت به شاهد به‌ترتیب 88/28، 59/88 و 97/28 درصد افزایش نشان داد. بیشترین میانگین زمان جوانه‌زنی (10/64)، سرعت جوانه‌زنی (91/14)، ضریب سرعت جوانه‌زنی (64/0)، طول و وزن خشک ریشه‌چه (به‌ترتیب 22/8 سانتی‌متر و 0146/0 میلی‌گرم)، طول و وزن ساقه‌چه (29/4 سانتی‌متر و 050/0 میلی‌گرم) و طول و وزن گیاهچه (52/12 سانتی‌متر و 064/0 میلی‌گرم) مربوط به 150 میلی‌گرم بر لیتر اسید هیومیک بود و کمترین مقادیر میانگین زمان جوانه‌زنی (22/23)، سرعت جوانه‌زنی (94/2)، ضریب سرعت جوانه‌زنی (23/0)، طول و وزن خشک ریشه‌چه (به‌ترتیب 57/6 سانتی‌متر و 0094/0 میلی‌گرم)، طول و وزن ساقه‌چه (60/1 سانتی‌متر و 021/0 میلی‌گرم) و طول و وزن گیاهچه (18/8 سانتی‌متر و 030/0 میلی‌گرم) در تیمار شاهد مشاهده گردید لذا اسید هیومیک و هیدروپرایمینگ سبب بهبود تمام شاخص‌های جوانه‌زنی بذر طالبی گردید.

Paper URL