CV


Mohammad Hossein Aminifard

Mohammad Hossein Aminifard

Associate Professor

Faculty: Agriculture

Department: Horticultural Sciences

Degree: Ph.D

CV
Mohammad Hossein Aminifard

Associate Professor Mohammad Hossein Aminifard

Faculty: Agriculture - Department: Horticultural Sciences Degree: Ph.D |

بررسی اثرات اسید آمینه و روی بر صفات رویشی و عملکرد گیاه دارویی مرزه (Satureja hortensis L.)

Authorsمحمد حسین امینی فرد,محبوبه عسکریان داغی
Conference Titleاولین کنگره بین المللی گیاهان دارویی؛ مکانیزاسیون و فرآوری
Holding Date of Conference2022-02-21
Event Placeتهران
Page number0-0
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

به منظور بررسی اثرات اسید آمینه و عنصر روی بر صفات رویشی و عملکرد مرزه، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی، در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند اجرا شد. فاکتورها شامل اسیدآمینه در سه سطح (صفر، 1 و 2 در هزار) و روی در سه سطح (صفر، 2 و 4 در هزار) با سه تکرار بودند. صفات مورد بررسی شامل صفات رویشی (ارتفاع، وزن تر و خشک بوته، تعداد برگ، تعداد گره، فاصله میانگره و تعداد و طول شاخه جانبی) بودند. نتایج نشان داد که اسیدآمینه اثر معنی‏داری بر صفات رویشی (ارتفاع، وزن تر و خشک بوته، تعداد برگ، فاصله میانگره و طول شاخه جانبی) داشت، بطوریکه بیشترین تعداد برگ (8/36 تعداد در بوته) و وزن تر بوته (43/1 گرم) از تیمار 2 درهزار اسید آمینه به دست آمد. محلول پاشی روی نیز بر صفات رویشی (ارتفاع، وزن تر و خشک بوته و تعداد برگ و فاصله میانگره)تأثیرگذار بود، بطوریکه بالاترین میزان ارتفاع (4/27 سانتی‌متر) از تیمار2 در هزار روی حاصل شد. اثرات متقابل نشان داد، که سطوح مختلف اسید آمینه و روی تأثیر معنی‏داری بر صفات رویشی (ارتفاع، وزن تر و خشک بوته، تعداد برگ و طول شاخه جانبی) داشتند، نتایج نشان شد که بیشترین میزان وزن خشک بوته( 38/0 گرم) در نتیجه اعمال تیمار 2 در هزار اسید آمینه و 2 در هزار روی بدست آمد. بر اساس نتایج ، می‏توان استفاده اسید آمینه و روی را در افزایش ویژگی‏های عملکردی و رشدی گیاه دارویی مرزه در این آزمایش مؤثر دانست.

Paper URL