بررسی تاثیر غلظت‌های مختلف عصاره جلبک دریایی (Ascophyllum nodosum) بر رشد، عملکرد و صفات بیوشیمیایی کدوی تلخ (Momordica charantia L.)

Authorsمحمد حسین امینی فرد,سکینه خندان ده ارباب
Journalفیزیولوژی محیطی گیاهی - پژوهش های اکو فیزیولوژی گیاهی ایران
Page number۵۶-۶۶
Serial number۱۳
Volume number۵۲
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۱۹
Journal GradeISI
Journal TypeTypographic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

به منظور بررسی اثر محلولپاشی عصاره جلبک بر رشد، عملکرد و صفاا بیوشفیمایی گیفاه کفدوی لف )کارلا(، آزمایشی در سال 1931 در قالب طرح بلوکهای کامل صادفی با 9 کرار در مزرعه حقیقا ی دانشفگاه 9 و 5.1 میلیلیتفر بفر لیتفر( در ،1.1 ، بیرجند اجرا شد. یمارهای آزمایشی شامل چهار غلظت عصاره جلبک ) 0 طی سه مرحله محلول پاشی )قبل از گلدهی، زمان گلدهی و زمان شکیل میوه( بودند. نتایج نشان داد کفه اثفر عصاره جلبک بر اجزا برگ معنیدار بود، بطوریکه با افزایش غلظفت یمفار، وزن فر و شفک و سفط بفرگ افزایش یافت. عصاره جلبک علاوه بر اجزا برگ، بر رنگیزههای آن )کلروفیل a ، b ، کلروفیل کفل و کار نوییفد( نیز اثیر گذار بود. بیشترین میزان کلروفیل a ، b 2/12 ،11/09 ،1/66 ،5/ ، کلروفیل کل و کار نویید به ر یفب 77 5 میلیلیتر بر لیتر عصاره جلبک و کمترین میزان این صاا در شفاهد / میلیگرم برگرم وزن ر برگ در یمار 1 مشاهده شد. همچنین نتایج، نشاندهنده اثیر معنیدار عصاره جلبک برصاا کمفی بو فه بفود، بفهطفوری کفه بیشترین طول بو ه و عداد شا ههای جانبی در بالا رین غلظت عصاره جلبک و کمترین آنها در شفاهد بدسفت آمد. عصاره جلبک اجزا عملکرد )وزن، طول و قطر میوه، عداد میفوه در بو فه وعملکفرد محصفول( و صفاا بیوشیمایی میوه )فعالیت آنتیاکسیدان و فنل کل( را نیز حت اثیر ود قفرار داد، بطوریکفه بیشفترین عملکفرد 8 میلیگرم گالیک اسید در 100 گرم مفاده شفک( و / محصول) 5126 کیلوگرم در هکتار(، میزان فنول کل ) 75 5 میلیلیتر بر لیتر( حاصل شد. بر اساس نتایج / 63 درصد( در غلظت عصاره جلبک ) 1 / فعالیت آنتیاکسیدانی ) 6 5 میلیلیتر بر لیتر عصاره جلبک، مفی وانفد نقفش مفوثری بفر / این آزمایش، به نظر میرسد، استااده از غلظت 1 صاا کمی و کیای گیاه کدوی ل داشته باشد.

Paper URL

tags: عملکرد کیای، فعالیت آنتیاکسیدانی، کارلا، میزان کلروفیل.