| Authors | محمد حسین امینی فرد,سکینه خندان ده ارباب |
| Journal | فیزیولوژی محیطی گیاهی - پژوهش های اکو فیزیولوژی گیاهی ایران |
| Page number | 56-66 |
| Serial number | ۱۳ |
| Volume number | ۵۲ |
| Paper Type | Full Paper |
| Published At | ۲۰۱۹ |
| Journal Grade | ISI |
| Journal Type | Typographic |
| Journal Country | Iran, Islamic Republic Of |
| Journal Index | isc |
Abstract
به منظور بررسی اثر محلولپاشی عصاره جلبک بر رشد، عملکرد و صفاا بیوشفیمایی گیفاه کفدوی لف
)کارلا(، آزمایشی در سال 1931 در قالب طرح بلوکهای کامل صادفی با 9 کرار در مزرعه حقیقا ی دانشفگاه
9 و 5.1 میلیلیتفر بفر لیتفر( در ،1.1 ، بیرجند اجرا شد. یمارهای آزمایشی شامل چهار غلظت عصاره جلبک ) 0
طی سه مرحله محلول پاشی )قبل از گلدهی، زمان گلدهی و زمان شکیل میوه( بودند. نتایج نشان داد کفه اثفر
عصاره جلبک بر اجزا برگ معنیدار بود، بطوریکه با افزایش غلظفت یمفار، وزن فر و شفک و سفط بفرگ
افزایش یافت. عصاره جلبک علاوه بر اجزا برگ، بر رنگیزههای آن )کلروفیل a ، b ، کلروفیل کفل و کار نوییفد(
نیز اثیر گذار بود. بیشترین میزان کلروفیل a ، b 2/12 ،11/09 ،1/66 ،5/ ، کلروفیل کل و کار نویید به ر یفب 77
5 میلیلیتر بر لیتر عصاره جلبک و کمترین میزان این صاا در شفاهد / میلیگرم برگرم وزن ر برگ در یمار 1
مشاهده شد. همچنین نتایج، نشاندهنده اثیر معنیدار عصاره جلبک برصاا کمفی بو فه بفود، بفهطفوری کفه
بیشترین طول بو ه و عداد شا ههای جانبی در بالا رین غلظت عصاره جلبک و کمترین آنها در شفاهد بدسفت
آمد. عصاره جلبک اجزا عملکرد )وزن، طول و قطر میوه، عداد میفوه در بو فه وعملکفرد محصفول( و صفاا
بیوشیمایی میوه )فعالیت آنتیاکسیدان و فنل کل( را نیز حت اثیر ود قفرار داد، بطوریکفه بیشفترین عملکفرد
8 میلیگرم گالیک اسید در 100 گرم مفاده شفک( و / محصول) 5126 کیلوگرم در هکتار(، میزان فنول کل ) 75
5 میلیلیتر بر لیتر( حاصل شد. بر اساس نتایج / 63 درصد( در غلظت عصاره جلبک ) 1 / فعالیت آنتیاکسیدانی ) 6
5 میلیلیتر بر لیتر عصاره جلبک، مفی وانفد نقفش مفوثری بفر / این آزمایش، به نظر میرسد، استااده از غلظت 1
صاا کمی و کیای گیاه کدوی ل داشته باشد.
Paper URL