| Authors | محمد حسین امینی فرد,مهدی گرامی صادقیان,محمدعلی بهدانی,سیدوحید اسلامی |
| Journal | پژوهش های زعفران |
| Page number | 14-27 |
| Serial number | ۱۰ |
| Volume number | ۱ |
| Paper Type | Full Paper |
| Published At | ۲۰۲۲ |
| Journal Grade | ISI |
| Journal Type | Typographic |
| Journal Country | Iran, Islamic Republic Of |
| Journal Index | isc |
Abstract
چکیده
بر صفات ® و کود مایع مرغی بیومیکس ® به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف محلولپاشی عصاره جلبک دریایی آکادین
کیفی، مواد موثره زعفران و عملکرد، آزمایشی در سالهای زراعی 1396 - 1397 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای
در چهار ® کامل تصادفی با سه تکرار در شهرستان فردوس انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل عصاره جلبک دریایی آکادین
سطح )صفر، 1 ، 5 / 1 و 2 در چهار سطح )صفر، ® کیلوگرم در هزار لیتر آب( و کود مرغی مایع بیومیکس 2 ، 4 و 6 لیتر در هزار
لیتر آب( در نظر گرفته شدند. صفات اندازهگیری شده شامل میزان فنول کل، آنتوسیانین، کروسین، پیکروکروسین، سافرانال و
بر صفات مورد بررسی بود، ® عملکرد تَر و خشک کلاله بود. نتایج بدست آمده، بیانگر تاثیر معنیدار عصاره جلبک دریایی
بطوریکه پیکروکروسین کلاله در تیمار 2 ® کیلو در هزار عصاره جلبک دریایی آکادین 26 درصد بیشتر از شاهد بود. کود مرغی
هم بر مواد موثره زعفران تأثیر معنی داری داشت، بطوریکه پیکروکروسین کلاله در تیمار ® مایع 6 لیتر در هزار کود مایع مرغی
نسبت به شاهد ® بیومیکس 24 درصدافزایش داشت. اثر متقابل این دو کود نیز بر میزان آنتوسیانین، فنول کل، کروسین،
سافرانال معنیدار شد، بطوریکه در تیمار 2 و ® کیلوگرم در هزار عصاره جلبک دریایی آکادین 6 لیتر در هزار کود مایع مرغی
بر عملکرد کلاله تأثیر معنیدار داشت، ® بیشترین افزایش دیده شد. همچنین کاربرد عصاره جلبک دریایی ® بیومیکس
بطوریکه عملکرد کلاله تَر و کلاله خشک در تیمار 2 به ترتیب ® کیلوگرم در هزار عصاره جلبک دریایی 13 و 20 درصد بیشتر از
( ® شاهد بود. نتایج این تحقیق بیانگر اثرات سودمند کاربرد عصاره جلبک دریایی آکادین 2 کیلوگرم در هزار لیتر آب( و کود
( ® مایع مرغی بیومیکس 6 لیتر در هزار لیتر آب( بر بهبود صفات بیوشیمیایی، مواد موثره و عملکرد زعفران در مقایسه با شاهد
بود.
واژههای
Paper URL