تأثیر تنش شوری بر ویژگی های جوانهزنی بذر و رشد گیاهچه سبزی شاهی

نویسندگانمحمد حسین امینی فرد,حسن بیات
همایشدومین کنفرانس بین المللی گیاهان دارویی، کشاورزی ارگانیک، مواد طبیعی و دارویی
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۹-۰۳-۱۳
محل برگزاری همایشمشهد
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

چکیده به منظور بررسی اثر تنش شوری بر جوانهزنی بذور گیاه شاهی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شوری شامل هفت سطح فشار اسمزی صفر، 2 - ، 4 - ، 6 - ، 8 - ، 10 و - 12 بار بود که با - استفاده از کلرید سدیم ) NaCl ( اعمال شد. نتایج نشان داد که تنش شوری بر شاخصهای درصد و سرعت جوانه- زنی تأثیر معنیداری نداشت. همچنین نتایج نشان داد که افزایش سطح تنش شوری از صفر به 4 بار، به ترتیب - 8 / 2 ، 4 / 11 ، 9 / 6 ، 6 / 3 ، 8 / 9 و 2 / 7 درصد افزایش طول ریشهچه، ساقهچه، طول گیاهچه، وزن خشک ریشهچه، ساقهچه و کل گردید، اما با افزایش تنش به بالاترین سطح ) 12 بار(، این صفات به ترتیب - 4 / 97 ، 3 / 95 ، 5 / 96 ، 4 / 96 ، 3 / 96 و 3 / 96 درصد در مقایسه با شاهد کاهش یافتند. شاخص بنیه بذرنیز در تنش شوری کاهش یافت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که گیاه شاهی در مرحله جوانهزنی و در مواجهه با تنش شوری دربازه تیمارهای اعمال شده در این آزمایش، متحمل می باشد.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، NaCl