بررسی تأثیر سطوح مختلف کود گوسفندی و گوگرد بر گلدهی زعفران

نویسندگانمحمد حسین امینی فرد,علی خاکساری مقدم,حسن بیات,حمیدرضا فلاحی
همایشهفتمین همایش ملی زعفران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۴-۱۱-۱۳
محل برگزاری همایشبیرجند
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

این تحقیق به‌منظور بررسی تأثیر کود گوسفندی و گوگرد بر گلدهی زعفران طی سال‌های 98-1397 در منطقه سرایان به‌صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل کود گوسفندی در چهار سطح (0، 20، 40 و 60 تن در هکتار) و گوگرد در سه سطح (0، 200 و 400 کیلوگرم در هکتار) بودند. نتایج سال اول شان‌دهنده تأثیر معنی‌دار گوگرد (400 کیلوگرم در هکتار) بر وزن کلاله تَر و خشک بود. علاوه بر این، نتایج نشان داد که بالاترین سطح کود گوسفندی (60 تن در هکتار) موجب افزایش 50/78 درصدی وزن خامه تَر، 57/28 درصدی وزن خامه خشک، 32/9 درصدی عملکرد کلاله تَر، 00/11 درصدی عملکرد کلاله خشک، 73/12 درصدی وزن کلاله تَر و 11/11 درصدی وزن کلاله خشک نسبت به تیمار شاهد گردید. اثرات متقابل تیمارهای کود گوسفندی (60 تن در هکتار) و گوگرد (400 کیلوگرم در هکتار) نیز بـر وزن کلاله تَر و خشک بیشترین افزایش را داشت. در مجموع، نتایج این تحقیق بیانگر بهبود گلدهی زعفران در شرایط مصرف کود گوسفندی و گوگرد بود.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: بنه، کلاله، کود آلی، کود شیمیایی