نویسندگان | حسن بیات,علی ناصری مقدم,محمد حسین امینی فرد |
---|---|
نشریه | علوم و تحقیقات بذر ایران |
شماره صفحات | ۴۵۷-۴۶۹ |
شماره سریال | ۶ |
شماره مجلد | ۴ |
نوع مقاله | Full Paper |
تاریخ انتشار | ۲۰۲۰ |
رتبه نشریه | ISI |
نوع نشریه | چاپی |
کشور محل چاپ | ایران |
نمایه نشریه | isc |
چکیده مقاله
این تحقیق با هدف بررسی اثرات دگرآسیبی عصاره آبی سوخ و برگ نرگس (Narcissus tazetta L.) بر برخی خصوصیات جوانهزنی، رشدی و فیزیولوژیکی دو علفهرز اگروپیرون (Agropyron repens) و یولاف وحشی (Avena fatua) انجام شد. برای این منظور دو آزمایش مجزا در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در شرایط آزمایشگاه و گلخانه در سال 1396 اجرا شد. تیمارها شامل سه سطح عصاره آبی سوخ و برگ نرگس (1، 2 و 3 درصد وزنی- حجمی) بههمراه شاهد (آب مقطر) بود. نتایج نشان داد افزایش غلظت عصاره سوخ و برگ سبب کاهش درصد و سرعت جوانهزنی بذور، طول ریشه، ارتفاع گیاه و محتوای کلروفیل a، b و کل اگروپیرون و یولاف شد ولی قندهای محلول کل و فعالیت آنتی اکسیدانت افزایش یافتند. غلظت 3 درصد عصاره سوخ مقادیر درصد جوانهزنی، طول ریشه، ارتفاع گیاه و کلروفیل کل را در گیاه اگروپیرون بهترتیب 81، 42، 38 و 49 درصد و در گیاه یولاف بهترتیب 63، 44 ، 36 و 40 درصد در مقایسه با تیمار شاهد کاهش داد. نتایج این تحقیق نشان داد که میتوان از اثرات دگرآسیبی عصاره سوخ و برگ نرگس برای کنترل بیولوژیک این دو علفهرز استفاده کرد.
tags: برگ سوخ علف هرز گلخانه فعالیت آنتی اکسیدانت قندهای محلول کل