بهینه سازی الگوی تراکم کشت با هدف افزایش کالری تولیدی با استفاده از الگوریتم (مطالعه موردی: دشت بیرجند)

Authorsمهدی دستورانی,نفیسه ایزدی,عباس خاشعی سیوکی
Conference Titleدومین همایش ملی راهبردهای مدیریت منابع آب و چالش های زیست محیطی
Holding Date of Conference۲۰۲۰-۰۵-۲۸
Event Placeساری
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

با توجه به محدودیت منابع آب و ارزش آن در کشاورزی، به کارگیری هر راهکاری برای صرفه جویی در مصرف و استفاده بهینه از آب موجود و تخصیص این منابع امری مهم و ضروری است. در فعالیت های زراعی، نهاده ها و منابع متعددی برای کشت محصوالت مورد استفاده قرار می گیرند که یکی از مهم ترین اهداف مدیران و برنامه ریزان زراعی، بهینه سازی کاربرد منابع و نهاده ها در طراحی الگوی کشت مناسب می باشد. افزایش بهره وری استفاده از منابع به کمک بهینه سازی الگوی کشت محصوالت زراعی، یک راهکار مناسب برای توسعه بخش کشاورزی است. یک الگوی کشت مناسب در هر حوضه آبریز و منطقه ای خاص می تواند از ابعاد سیاسی، اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی نگریسته شود و هر کدام از این ابعاد می تواند معیار و میزانی برای الگوی کشت در هر حوضه آبریز محسوب شود. با توجه به کالری هر محصول، اقتصادی بودن آن و میزان آب مصرفی هر محصول می توان سطح زیر کشت بهینه ای را ارائه داد که بتوان محصوالت استراتژیک هر منطقه را با توجه به میزان کالری آن کشت کرد. هدف از این تحقیق تعیین سطح زیر کشت بهینه محصوالت کشاورزی دشت بیرجند با استفاده از الگوریتم بهینه سازی فراکاوشی pso می باشد که بتوان تولید بیشترین کالری و کمترین میزان آب مصرفی زیرزمینی را داشت. نتایج این تحقیق نشان داد، با کاهش آب مصرفی زیرزمینی به میزان ((1000m3/ha 24.69، تولید کالری Cal.ha/kg 9846.3 افزایش داشته است

Paper URL

tags: لگوی کشت، بهینه سازی، کالری،