مروری بر روشهای شیرین سازی آب (فرصتها و چالشها)

نویسندگانمحمدرضا دوستی,حسن بصیرانی مقدم,هادی انتظاری زارچ
همایشاولین همایش ملی مدل سازی و فناوری های جدید در مدیریت آب
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۸-۱۱-۲۰
محل برگزاری همایشبیرجند
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

مروزه کمبود آب یکی از چالشهای مهم جامع بشری محسوب می شود که میتوان آن را ناشی از افزایش جمعیت ، بالا رفتن استاندارد زندگی، تغییرات آب و هوایی و مدیریت نادرست منابع آب دانست. با توجه به آمار ارائه شده از آب شیرین حدود 69,5 درصد در قطبها و یخچالهای طبیعی و 30,2 درصد در اعماق زیرزمین موجود است و در حال حاضر قابل استفاده نمیباشد. بنابراین تنها 0/3درصد از منابع آب شیرین را رودخانه ها، دریاچه ها و مخازن سدها تشکیل میدهند که قابل استفاده و تجدیدپذیر هستند که این مقدار نیز به طور یکنواخت در سطح کره زمین توزیع نشده اند. استفاده بیرویه از منابع آبهای سطحی و زیرزمینی باعث کمبود آب شیرین در ایران شده است. استفاده از دانش و فناوری برای نمکزدایی از آبهای شور جهت استفاده در مصارف شهری اعم از آشامیدنی، صنعتی و حتی کشاورزی امری ضروری و مهم است. در این مقاله روشهای نوین نمکزدایی در جهان و ایران بررسی شدهاند. در این بین روشهای اسمز معکوس، تقطیر ناگهانی چند مرحله ای، تقطیر چند مرحله ای و الکترودیالیز پرکاربردترین روشها در ایران میباشند.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: نمک زدایی، اسمز معکوس، تقطیر ناگهانی چند مرحله ای (MSF)، نقطیر چند مرحله ای (MED)، الکترودیالیز