تعیین معادل انرژی اندام های مختلف زعفران

نویسندگانحمیدرضا فلاحی,محدثه مشت افکن,محمدعلی بهدانی,مهدی هدایتی زاده
همایشششمین همایش ملی زعفران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۱-۱۱-۱۷
محل برگزاری همایشگناباد
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

در کشاورزی پایدار به جای افزایش مطلق تولید، به میزان انرژی تولیدی در ازای هر واحد انرژی مصرفی تاکید می¬شود. برای محاسبه کارایی انرژی در یک بوم¬نظام زراعی بایستی معادل انرژی هر یک از اجزای خروجی از آن تعیین گردد. مهم¬ترین خروجی¬های مزرعه زعفران شامل بنه، کلاله، خامه، گلبرگ و پرچم می¬باشند که تاکنون معادل انرژی آن¬ها به طور دقیق تعیین نشده است. بر این اساس، در این تحقیق معادل انرژی هر یک از اندام¬های مذکور با استفاده از بمب کالری¬متر تعیین گردید. برای این منظور ابتدا مقدار مشخصی از هر یک از اندام¬های زعفران در درون آون قرار گرفت تا خشک شود و پس از آن میزان انرژی موجود در هر گرم از نمونه خشک شده بر حسب کالری تعیین شد. بیشترین محتوای انرژی مربوط به کلاله و به میزان 3/4651 کالری بر گرم بدست آمد. میزان انرژی پرچم، خامه و گلبرگ نیز به¬ترتیب 9/3986، 1/3763 و 3/3504 کالری بر گرم تعیین شد. محتوای انرژی بنه که بیشترین سهم در زیست¬تودة زعفران را در بر می¬گیرد نیز 9/3442 کالری به ازای هر گرم وزن خشک نمونه محاسبه گردید.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: انرژی، بنه، خامه، کلاله، گلبرگ