اثر گلبرگ زعفران بر جمعیت پروتوزوآ و قابلیت هضم به روش تکنیک تولید گاز

نویسندگانمحمدحسن فتحی نسری,سهیلا ابراهیمی,سیدمرتضی وقارسیدین
همایشششمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۲-۱۰-۱۹
محل برگزاری همایشکرمان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

هدف از مطالعهی حاضر اثر گلبرگ زعفران بر جمعیت پروتوزوآ و قابلیت هضم ماده خشک در شرایط برونتنی بود. جمعیت پروتو زوآ و ناپدید شدن ماده خشک با استفاده از روش تولید گاز در شرایط برون تنی اندازهگیری شد. در این روش از دو رأس گاو هلشتاین دارای فیستولای شکمبهای استفاده شد. نمونههای گلبرگ زعفران و یونجه بهمدت 24 ساعت مورد انکوباسیون قرار گرفتند. نتایج نشان داد که جمعیت کل پروتوزوآی شکمبه / میلیلیتر در گلبرگ زعفران )4 10× 00/ 26( بهطور معنیداری در مقایسه با یونجه )4 10×33/ 33( کاهش یافت. ناپدید شدن ماده خشک در شرایط برونتنی نیز در زمانهای 8 و 24 ساعت پس از انکوباسیون در گلبرگ زعفران بهطور معنیداری )07/ 45 درمقابل 37/ 16 در زمان 8 ( و )23/ 70 در مقابل 84/ 37 در زمان 24( بالاتر از علوفه یونجه بود. نتایج نشان داد که گلبرگ زعفران با قابلیت هضم بالا در شکمبه پتانسیل جایگزین شدن با بخشی از علوفه جیره را دارد

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: پروتوزوآ، قابلیت هضم، گلبرگ زعفران