CV


Hossein Hammami

Hossein Hammami

Associate Professor

Faculty: Agriculture

Department: Plant Production and Genetics

Degree: Ph.D

CV
Hossein Hammami

Associate Professor Hossein Hammami

Faculty: Agriculture - Department: Plant Production and Genetics Degree: Ph.D |

بررسی خصوصیات رشدی گیاهچه اسپند ). (Peganum harmala Lتحت تیمار عصارههای آبی برگ و بنه زعفران ).(

Authorsحسین حمامی,مهدی جهانی,مسعود دهقانی
Conference Titleهفتمین همایش ملی زعفران
Holding Date of Conference2024-11-13
Event Placeبیرجند
Page number0-0
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

آزمایشی بصورت فاکتوریل دو عاملی بر پایه طرح کاملاً تصادفی با هدف ارزیابی واکنشهای رشدی گیاهچه اسپند به عصارههای آبی برگ و بنه زعفران در سال ۱۴۰۱در آزمایشگاه تحقیقات بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل دو نوع اندام زعفران )برگ و بنه( و هفت غلظت عصاره )صفر، ،۱ ،۰/۵ ،۰/۲۵۰ ،۰/۱۲۵ ،۰/۰۶۲۵و ۲ درصد وزنی- حجمی( بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثرات متقابل نوع عصاره و غلظت عصاره زعفران بر شاخصهای رشدی گیاهچه اسپند شامل طول ریشهچه و ساقهچه، وزن تازه ریشهچه و ساقهچه، وزن خشک ریشهچه و ساقهچه و ضریب تخصیص معنیدار است. با افزایش غلظت عصارههای بنه و برگ کاهش رشد تمامی خصوصیات رشدی گیاهچه اسپند شامل طول ریشهچه و ساقهچه، وزن تازه ریشهچه و ساقهچه، وزن خشک ریشهچه و ساقهچه و ضریب تخصیص مشاهده شد. عصاره برگ اثر بیشتری بر خصوصیات رشدی گیاهچه اسپند در مقایسه با عصاره بنه نشان داد بطوری که در غلظت ۲درصد برگ گیاهچهای بوجود نیامد. بنابراین تحقیقات بر روی عصارههای گیاهی با هدف تولید علفکشهای طبیعی میتواند رهیافتی اکولوژیک در کاهش اثرات منفی علفکشهای شیمیایی سنتزی باشد

Paper URL