Authors | حسین حمامی,مهدی جهانی,مسعود دهقانی |
---|---|
Conference Title | هفتمین همایش ملی زعفران |
Holding Date of Conference | ۲۰۲۴-۱۱-۱۳ |
Event Place | بیرجند |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | POSTER |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
آزمایشی بصورت فاکتوریل دو عاملی بر پایه طرح کاملاً تصادفی با هدف ارزیابی واکنشهای رشدی گیاهچه اسپند به عصارههای آبی برگ و بنه زعفران در سال ۱۴۰۱در آزمایشگاه تحقیقات بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل دو نوع اندام زعفران )برگ و بنه( و هفت غلظت عصاره )صفر، ،۱ ،۰/۵ ،۰/۲۵۰ ،۰/۱۲۵ ،۰/۰۶۲۵و ۲ درصد وزنی- حجمی( بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثرات متقابل نوع عصاره و غلظت عصاره زعفران بر شاخصهای رشدی گیاهچه اسپند شامل طول ریشهچه و ساقهچه، وزن تازه ریشهچه و ساقهچه، وزن خشک ریشهچه و ساقهچه و ضریب تخصیص معنیدار است. با افزایش غلظت عصارههای بنه و برگ کاهش رشد تمامی خصوصیات رشدی گیاهچه اسپند شامل طول ریشهچه و ساقهچه، وزن تازه ریشهچه و ساقهچه، وزن خشک ریشهچه و ساقهچه و ضریب تخصیص مشاهده شد. عصاره برگ اثر بیشتری بر خصوصیات رشدی گیاهچه اسپند در مقایسه با عصاره بنه نشان داد بطوری که در غلظت ۲درصد برگ گیاهچهای بوجود نیامد. بنابراین تحقیقات بر روی عصارههای گیاهی با هدف تولید علفکشهای طبیعی میتواند رهیافتی اکولوژیک در کاهش اثرات منفی علفکشهای شیمیایی سنتزی باشد
tags: بنه، طول ریشهچه، عصاره، گیاهچه