رزومه


حسین حمامی

حسین حمامی

دانشیار

دانشکده: کشاورزی

گروه: مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی

مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی

سال تولد: ۱۳۶۱۰۶۳۰

رزومه
حسین حمامی

دانشیار حسین حمامی

دانشکده: کشاورزی - گروه: مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی | سال تولد: ۱۳۶۱۰۶۳۰ |

ارزیابی تأثیر روغنهای گیاهی بر بهبود کنترل قیاق (Sorghum halepense) توسط ستوکسیدیم

نویسندگانحسین حمامی,سیدسجاد محمودی
نشریهحفاظت گیاهان
شماره صفحات345-354
شماره سریال۳۳
شماره مجلد۳
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۱۹
رتبه نشریهعلمی - پژوهشی
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

به منظور ارزیابی تأثیر کاربرد روغنهای گیاهی بر کارایی ستوکسیدیم در کنترل قیاق آزمایشی بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاامً تااادفی باا چهار تکرار در سال 1396 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند انجام شد. تیمارهاا شاامل غلظات ستوکسایدیم در شا سا 0 ، 875/46 ،75/93 ،5/187 ، 25/281 و 375 گرم ماده مؤثره در هکتار( و نوع ماده افزودنی گیاهی در 8 س شاهد بدون روغن گیااهی( و روغان هاای گیاهی ذرت، زیتون، هسته انگور، زیره، سیاهدانه، نعناع و آفتابگردان بودند. نتایج حاصل از برازش دادههای انادازه گیاری شاده باه مادل ساه پاارامتری لجستیک نشان داد که غلظت مؤثر 50 درصد برای تمام صفات اندازهگیری شده در حضور روغنهای گیاهی در مقایسه باا کااربرد ستوکسایدیم بادون روغن گیاهی کاه یافت که نشاندهنده بهبود کارایی ستوکسیدیم در کنترل قیاق است. توانایی نسبی محاسبهشده در حضور روغنهای گیااهی ذرت، زیتون، هسته انگور، زیره، سیاهدانه، نعناع و آفتابگردان برای ارتفاع گیاه به ترتیب 30/1 ،57/1 ،18/1 ،23/1 ،27/1 ،24/1 و 07/1 برابر، وزن تاازه انادام و 1/48 ،1/99 ،2/57 ،1/35 ،1/30 ،2/63 ترتیاب باه هاوایی اندام خشک وزن، برابر 1/58 و، 1/81 ،2/93 ،3/52 ،1/57 ،1/49 ،3/75 ترتیب به هوایی ،1/74 ترتیب به زیرزمینی اندامهای حجم و، برابر 1/71 و 1/82 ،1/67 ،2/09 ،1/48 ،1/27 ،2/21 ترتیب به زیرزمینی اندامهای خشک وزن، برابر 1/86 56/1 ،55/1 ،13/2 ،58/1 ،38/1 و 41/1 برابر بود. بنابراین کاربرد روغنهای گیاهی به همراه ستوکسیدیم باعث بهبود کارایی شده و میتواند منجر باه کاه ورود این علفک به محیط زیست و همچنین کاه خ ر انتقال به محل غیر هدف گردد.

لینک ثابت مقاله