نویسندگان | حسین حمامی,آرمین آزادی,رضا صدرآبادی حقیقی |
---|---|
نشریه | حفاظت گیاهان |
شماره صفحات | ۱۳۷-۱۴۴ |
شماره سریال | ۳۴ |
شماره مجلد | ۱ |
نوع مقاله | Full Paper |
تاریخ انتشار | ۲۰۲۰ |
رتبه نشریه | علمی - پژوهشی |
نوع نشریه | چاپی |
کشور محل چاپ | ایران |
نمایه نشریه | isc |
چکیده مقاله
به منظور بررسی اثرات دگرآسیبی عصاره آبی اندامهای مختلف گوشبره بر جوانهزنی گوجهفرنگی آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار در سال 1393 در آزمایشگاه تحقیقات علفهای هرز دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. آزمایش شامل 2 عامل اندامهای گوش بره در 4 سطح (ریشه، ساقه، برگ و گیاه کامل بدون گلآذین) و غلظتهای عصاره آبی در 11 سطح (0، 1، 2، 3، 4، 5، 6، 7، 8، 9 و 10 درصد) بود. نتایج آزمایش نشان داد که غلظت عصاره آبی بطور معنیداری بر تمامی صفات جوانهزنی و رشد گیاهچه اثر داشت. نتایج این آزمایش همچنین نشان داد که بین عصاره اندامهای مختلف گوشبره در اثرگذاری بر درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، میانگین زمان جوانهزنی، طول ساقهچه و زیست توده کل اختلاف معنیداری وجود ندارد.
tags: درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، عصاره آبی، میانگین زمان جوانه زنی