مقایسه سینتیک خشک کردن برگ نعناع با خشک کن خورشیدی فتوولتائیک / گرمایی با خشک کردن طبیعی

نویسندگانمهدی هدایتی زاده,محمدرضا روزگار,محمدحسین عباسپورفرد,حمید محمدی نژاد
نشریهعلوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
شماره صفحات۱۹۳-۲۰۴
شماره سریال۱۸
شماره مجلد۱۱۹
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۲۲
رتبه نشریهعلمی - پژوهشی
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

در این تحقیق یک خشک کن خورشیدی ترکیبی فتوولتائیک /گرمایی حاوی مواد تغییر فاز به منظور خشک کردن برگ های نعناع طراحی و ساخته شد. عملکرد این خشک کن تحت شرایط آب و هوایی مشهد با طول جغرافیایی 62/59 درجه و عرض جغرافیایی 26/36 درجه مورد بررسی قرار گرفت. اجزای اصلی این خشک کن عبارتند از : پنل فتوولتائیک، کلکتور خورشیدی، فن های دمنده، محفظه حاوی مواد تغییر فاز پارافین آلی و محفظه محصول. آزمایشات خشک کردن بر روی برگ های نعناع به دو روش خشک کردن با خشک کن خورشیدی ترکیبی و خشک کردن طبیعی در سایه با رطوبت اولیه 80 درصد بر پایه تر انجام گرفت و تا رسیدن به رطوبت 12 درصد ادامه یافت. مدت زمان خشک کردن با خشک کن خورشیدی 290 دقیقه و به روش طبیعی 1560 دقیقه طول کشید. داده های آزمایشگاهی با هشت مدل خشک کردن لایه نازک در پیشینه پژوهش برازش گردید که مدل دوجمله ای و مدل وانگ و سینق به ترتیب بهترین مدل ها برای خشک کردن طبیعی و با خشک کن خورشیدی ترکیبی بودند. این مدل ها نسبت به مدل های دیگر بیشترین تطبیق را با نسبت رطوبت آزمایشی ( بالاترین ضریب همبستگی و حداقل ریشه میانگین مربعات خطا و مربع کای ) دارند.

لینک ثابت مقاله

tags: خشک کن خورشیدی|سینتیک خشک کردن|فتوولتائیک گرمایی|مواد تغییر فاز|نعناع