بررسی تاثیر وزن بنه، قارچ میکوریزا و کود زیستی ازتوباکتر بر عملکرد زعفران

نویسندگانمحمد حسین امینی فرد,زهره دهقانی,محمدعلی بهدانی,مهدی جهانی
همایشهفتمین همایش ملی زعفران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۴-۱۱-۱۳
محل برگزاری همایشبیرجند
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر وزن بنه، قارچ میکوریزا و کود زیستی ازتوباکتر بر صفات بیوشیمیایی زعفران می باشد. این آزمایش در سال زراعی 1402-1401 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی بیرجند اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل 3 سطح وزن بنه (1/0 تا 4، 1/4 تا 8 و 1/8 تا 12 گرم)، دو سطح کود زیستی باکتریایی (کاربرد و عدم کاربرد کود ازتوبارور-1 حاوی باکتری‌های Pantoea agglomerans سویه (O4و دو سطح کود زیستی مایکوریزا (حاوی قارچ میکوریزا آرباسکولار سویه‌هایGlomus mosseae ، Glomus intraradices و Glomus etunicatum و شاهد بدون میکوریزا) با 3 تکرار و 12 تیمار بود. نتایج بدست آمده، تاثیرات معنی دار تیمارهای مورد استفاده را بر صفات مورد بررسی نشان داد. با افزایش وزن پداژه، مصرف قارچ میکوریزا و مصرف باکتری ازتوباکتر تعداد گل در مترمربع افزایش یافت. مصرف همزمان قارچ و باکتری نیز سبب افزایش عملکرد کلاله خشک و عملکرد گل در متر مربع شد. علاوه بر آن نتایج نشان داد که با مصرف کودهای زیستی و با کاهش یا حذف کودهای شیمیایی می توان گام موثری در جهت کشاورزی ارگانیک و پایدار در کشت زعفران برداشت

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: گل، کلاله، عملکرد، کود زیستی.