CV


Abbas Khashei-siuki

Abbas Khashei-siuki

Professor

Faculty: Agriculture

Department: Water Science and Engineering

Degree: Ph.D

CV
Abbas Khashei-siuki

Professor Abbas Khashei-siuki

Faculty: Agriculture - Department: Water Science and Engineering Degree: Ph.D |

بررسی ردپای اقتصادی آب محصول زعفران در اقلیم شهرستان تربت حیدریه

Authorsعباس خاشعی سیوکی,یحیی چوپان,محسن زنگنه
Journalپژوهش های زعفران
Page number302-313
Serial number۱۲
Volume number۲
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۲۵
Journal TypeTypographic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

هر محصول در زنجیره تولید دارای فرآیند زمانی و مکانی خاصی میباشد. این زنجیره وسعتی محلی تا جهانی دارد که در آن، آب مصرف و ناپدید می شود. در این میان زعفران یکی از مهمترین محصوالت بخش کشاورزی ایران در مناطق خشک و نیمهخشک است که اهمیت زیادی جهت ارزآوری در راستای تحقق برنامههای توسعه مبنی بر افزایش صادرات غیر نفتی دارد و محاسبه ارزش ریالی آب مصرفی آن در زنجیره تولید حائز اهمیت است. در این تحقیق به محاسبه مقادیر ردپای آب در تولید زعفران و مقایسه بهای تمام شده زعفران براساس مقادیر آب سبز، آبی و خاکستری در سه منطقه مهم تولیدی شامل دشت رخ شهرستان تربت حیدریه 1R، دشت زاوه 2R و دشت مرکزی تربت حیدریه 3R برپایه اطالعات میدانی پرداخته شده است. نتایج نشان داد مقدار آب آبی در مناطق 1R، 2R و 3R به ترتیب ،74 79/5 و 83 درصد از کل آب مصرفی بوده است. همچنین ارزش اقتصادی آب مصرفی به ازای هر کیلوگرم زعفران در مناطق 1R، 2R و3R به ترتیب ،69 158 و 107 دالر بدست آمده است. برایناساس استنباط می شود که شرایط اقلیمی، مدیریت آبیاری و موجودیت منابع آب مورد نیاز جهت آبیاری به موقع سبب کاهش مصرف آب آبی و در نتیجه کاهش ارزش ریالی آب مصرفی به ازای هر کیلوگرم محصول گردیده اند

Paper URL