بررسی و تعیین زمان، روش و مقدار آب بهینه زعفران در منطقه خراسان

نویسندگانعباس خاشعی سیوکی,اکرم مهدوی صدر
همایشپنجمین کنگره ملی آبیاری و زهکشی
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۱-۰۶-۲۳
محل برگزاری همایشبیرجند
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

زعفران یکی از قدیمیترین گیاهان ادویهای و دارویی است که همواره مورد توجه بوده است. زعفران امروزه در طب سنتی به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد و از عصاره و فرآوردههای آن به عنوان ضد اسپاسم، کمک به هضم طبیعی غذا، تسکین دهنده ناراحتیهای لثه، سیتوتوکسیک، آنتی کارسینوژنتیک، ضد تومور و ... استفاده میشود. از آنجا که گیاه زعفران بیشتر دوره رشد خود را در فصل سرد سال میگذراند به دلیل بارندگی و نیاز کمتر به آب، مناسب برای کشت در مناطق خشک و نیمه خشک مانند خراسان میباشد. دراین پژوهش هدف بررسی و تعیین زمان، روش و مقدار آب بهینه زعفران در منطقه خراسان است. طبق پژوهشهای انجام شده بهترین زمان برای آبیاری گیاه زعفران دوره تابستانه و در نیمه دوم ماه مرداد میباشد البته در این آبیاری باید عواملی چون دما، بافت خاک و همچنین عدم آلودگی خاک به قارچهای بیماریزا کنترل شود. با توجه به تغییر اقلیم و کمبود آب و همچنین نیاز کم این گیاه به آب بهترین روش آبیاری، آبیاری قطرهای پیشنهاد شده و مقدار آب بهینه زعفران نیز در بسیاری از مناطق خراسان 3600 متر مکعب در هکتار میباشد با توجه به متوسط بارندگی در منطقه که حدود 120 میلیمتراست باید مابقی آن از طریق آبیاری تأمین شود

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: زعفران، روش بهینه آبیاری، زمان بهینه آبیاری، نیازآبی، خراسان