تاثیر غلظت و نوع مواد شیمیایی در محلولپاشی برگی بر خواص کیفی و بیوشیمیایی میوه انار

Authorsفرید مرادی نژاد,مینا محمدیان مقدم,مهدی خیاط
Conference Titleدومین کنفرانس بین المللی گیاهان دارویی، کشاورزی ارگانیک، مواد طبیعی و دارویی
Holding Date of Conference۲۰۱۹-۰۳-۱۳
Event Placeمشهد
Page number۰-۰
PresentationSPEECH
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

به منظور بررسی اثرات محلول پاشی اسید جیبرلیک و اسید بوریک بر میزان آنتوسیانین و ترکیبات فنولی انار آزمایشی به صورت بلوک کامل تصادفی با هشت تکرار در سال 1396 صورت گرفت. محلول پاشی اسید جیبرلیک در دو غلظت 50 و 150 میلی گرم بر لیتر و غلظت های 200 و 600 میلی گرم بر لیتر اسید بوریک در زمان تمام گل، یک ماه و دو ماه بعد از تمام گل روی درختان باغ تحقیقاتی دانشکده کشاورزی بیرجند انجام گرفت. میوه ها بعد از بلوغ کامل به صورت تصادفی از باغ جمع آوری و برای اندازهگیری صفات مختلف به آزمایشگاه فیزیولوژی باغبانی دانشکده کشاورزی منتقل شدند. نتایج نشان داد وزن پوست و وزن کل آریل ها به طور معنیداری با محلول پاشی غلظتهای مختلف اسید بوریک و اسید جیبرلیک افزایش پیدا کردند. در حالی که میزان آنتوسیانین میوه تحت تاثیر محلول پاشی هر دو غلظت اسید جیبرلیک و اسید بوریک نسبت به شاهد کاهش معنیداری پیدا کرد. میزان ترکیبات فنولی تحت تاثیر هیچ یک از تیمارها قرار نگرفت.

tags: آریل، بور، جیبرلین، شیشه کب.