CV Personal Website


Mehdi Khayyat

Mehdi Khayyat

Associate Professor

Faculty: Agriculture

Department: Horticultural Sciences

Degree: Ph.D

CV Personal Website
Mehdi Khayyat

Associate Professor Mehdi Khayyat

Faculty: Agriculture - Department: Horticultural Sciences Degree: Ph.D |

تأثیر ماده آلی و درصد رطوبت اشباع خاک بر میزان دانه سفیدی انار پس از برداشت(صفحه 199 کتابچه)

Authorsمحمدحسن سیاری زهان,مهدی جهانی,مهدی خیاط,فرید مرادی نژاد,محمد رضا میرزایی
Conference Titleنخستین همایش ملی فناوری تولید و پس از برداشت گیاهان باغی (مجازی)
Holding Date of Conference2022-05-25
Event Placeبیرجند
Page number0-0
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

در دهه اخیر عارضه سفیدشدگی آریل دانه انار موجب کاهش شدید کیفیت و بازارپسندی میوه انار شده و خسارت قابل توجهی را به تولید کنندگان و مصرف کنندگان آن وارد نموده است. در همین راستا، برای شناسایی عوامل مؤثر بر این عارضه، پژوهشی به منظور بررسی تأثیر ماده آلی و درصد رطوبت اشباع خاک بر میزان دانه سفیدی انار پس از برداشت در قالب طرح کاملاً تصادفی طراحی شد. به منظور اجرای آزمایش سه باغ مختلف از نظر دانه عارضه سفیدی )باغات با درصد آسیب بالا، متوسط و کم( در شهرستان فردوس استان خراسان جنوبی انتخاب شد و میزان ماده آلی و درصد رطوبت اشباع خاک اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که درصد رطوبت خاک و میزان نگهداری رطوبت خاک در منطقه باغستان فردوس )عارضه دانه سفیدی کم( نسبت به سایر مناطق بیشتر بود. میزان ماده آلی خاک در منطقه باغستان فردوس )عارضه دانه سفیدی کم( نسبت به سایر مناطق بیشتر بود. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که عارضه دانه سفیدی انار متأثر از ماده آلی و درصد رطوبت اشباع خاک میباشد و این عارضه در خاکهای با میزان ماده آلی کم و خشک بیشتر مشاهده شد.

Paper URL