نویسندگان | فرید مرادی نژاد,محمدرضا صائبی,الهام انصاری فر |
---|---|
همایش | دوازدهمین همایش علوم باغبانی ایران |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۲۱-۰۹-۰۵ |
محل برگزاری همایش | رفسنجان |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | پوستر |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
زرشک بی دانه با نام علمی Berberis vulgaris L. var. Asperma یکی از محصولات تجاری مهم کشور محسوب می¬شود که به شکل¬های مختلف تازه وخشک مورد فرآوری و مصرف قرار می¬گیرد. این تحقیق به منظور بررسی شرایط بهینه امواج فراصوت بر نگهداری زرشک تازه در انبار سرد در قالب طرح فاکتوریل دو عاملی در سال 1399 در آزمایشگاه کشاورزی دانشگاه بیرجند طراحی و اجرا شد. فاکتورهای آزمایش اول شامل دمای دستگاه فراصوت در 3 سطح (20، 30 و 40 درجه سانتی¬گراد) و فاکتور دوم شامل زمان موج دهی در 3 سطح (5، 10 و 15 دقیقه) به همراه تیمار شاهد بود.از نتایج این پژوهش می¬توان نتیجه گرفت که اثر بهینه¬سازی امواج فراصوت به دلیل اثرات تخریبی کم بر میوه زرشک تازه می¬تواند جهت افزایش ماندگاری و حفظ خصوصیات کیفی پس از برداشت زرشک تازه تأثیرات برتری نسبت به سایر روش¬ها معمول داشته است.
کلیدواژهها: زرشک بی¬دانه، امواج التراسونیک