تأثیر پیش تیمار امواج فراصوت بر ویژگی¬های فیزیکوشیمیایی میوه زرشک بی¬دانه ( Berberis vulgaris)

نویسندگانفرید مرادی نژاد,محمدرضا صائبی,الهام انصاری فر
همایشدوازدهمین همایش علوم باغبانی ایران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۱-۰۹-۰۵
محل برگزاری همایشرفسنجان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

زرشک بی دانه با نام علمی Berberis vulgaris L. var. Asperma یکی از محصولات تجاری مهم کشور محسوب می¬شود که به شکل¬های مختلف تازه وخشک مورد فرآوری و مصرف قرار می¬گیرد. این تحقیق به منظور بررسی شرایط بهینه امواج فراصوت بر نگهداری زرشک تازه در انبار سرد در قالب طرح فاکتوریل دو عاملی در سال 1399 در آزمایشگاه کشاورزی دانشگاه بیرجند طراحی و اجرا شد. فاکتورهای آزمایش اول شامل دمای دستگاه فراصوت در 3 سطح (20، 30 و 40 درجه سانتی¬گراد) و فاکتور دوم شامل زمان موج دهی در 3 سطح (5، 10 و 15 دقیقه) به همراه تیمار شاهد بود.از نتایج این پژوهش می¬توان نتیجه گرفت که اثر بهینه¬سازی امواج فراصوت به دلیل اثرات تخریبی کم بر میوه زرشک تازه می¬تواند جهت افزایش ماندگاری و حفظ خصوصیات کیفی پس از برداشت زرشک تازه تأثیرات برتری نسبت به سایر روش¬ها معمول داشته است.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: زرشک بی¬دانه، امواج التراسونیک