بررسی اثر پلاسمای سرد بر میزان بار میکروبی کل در کلاله زعفران

نویسندگانفرید مرادی نژاد,زهره بیرجندی طرقی,راضیه نیازمند,حسن بیات
همایشنخستین همایش ملی فناوری تولید و پس از برداشت گیاهان باغی (مجازی)
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۲-۰۵-۲۵
محل برگزاری همایشبیرجند
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

زعفران از گذشته به عنوان گیاهی ارزشمند جهت درمان بیماری¬ها و مصارف خوراکی مورد استفاده بوده است . این گیاه در طی مراحل کشت و برداشت در معرض اکثر آلودگی¬ها خصوصا آلودگی میکروبی قرار گرفته است. در این پژوهش از روش سطح پاسخ – طرح مرکب مرکزی به منظور بررسی اثر پلاسمای سرد بر میزان بار میکروبی کل در کلاله زعفران توسط پارامترهای زمان شامل (5،1و10دقیقه) ، پارامترهای توان(40، 70 و 100 وات) و پارامترگاز شامل( هوا و آرگون) استفاده شد. نتایج آنالیز واریانس اثر زمان و توان پلاسما برشمارش میکروبی کل نشان داد که اتسفر هوا بیشترین تاثیر را برکاهش میزان بار میکروبی کل داشته است. در اتمسفر هوا پارامتر زمان معنادار بوده و مقادیر نرمال R2=0/94 و 90/0= R2 Adjusted نشان دهنده کارا بودن مدل درجه دوم انتخابی بوده و از طرفی عدم معنادار بودن پارامتر ضعف برازش برای مدل به دست آمده (P>0/05) که نشان دهنده سیگنال خوب مدل در مقایسه با نویز آن است و می¬تواند برای داده¬های شمارش میکروبی کل مورد بررسی قرار گیرد. با توجه به نتایج بدست آمده، کمترین میزان بار میکروبی در زمان 10 دقیقه و توان 100وات به میزانcfu 103×4 و بیشترین میزان آن در زمان 5 دقیقه و توان 40 به میزانcfu 106×8 بوده است.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: پلاسمای سرد، شمارش میکروبی کل، گیاهان دارویی، کلاله زعفران