نویسندگان | فرید مرادی نژاد,مریم درستکار |
---|---|
همایش | نخستین همایش ملی فناوری تولید و پس از برداشت گیاهان باغی (مجازی) |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۲۲-۰۵-۲۵ |
محل برگزاری همایش | بیرجند |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | پوستر |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
استفاده از عناصر غذایی و مدیریت بهینه تغذیه گیاه در راستای افزایش کیفیت محصول امری ضروری است. به این منظور این این آزمایش با هدف بررسی تأثیر محلولپاشی با کلریدکلسیم (5/0 و 1 درصد) و نیتراتپتاسیم (1 و 2 درصد) بر خصوصیات بیوشیمیایی میوه زردآلو رقم شاهرودی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام گرفت. 3 تکرار برای هر تیمار در نظر گرفته شد و محلول پاشی در دو مرحله یکی اواسط اردیبهشت و دیگری اوایل خرداد صورت گرفت. محلول پاشی با آب مقطر نیز به عنوان شاهد معرفی شد. میوهها پس از رسیدن به بلوغ تجاری برداشت شدند. سپس پارامترهای کیفی میوه ازقبیل اسیدیته قابل تیتراسیون، محتوای فنل کل، ویتامین ث و محتوای کارتنوئید مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که محلول پاشی با سطوح مختلف نیتراتپتاسیم (1 و 2 درصد) باعث افزایش اسیدیته قابل تیتراسیون نسبت به شاهد میشود. همچنین، محتوای فنل کل در تمام تیمارها نسبت به شاهد افزایش داشت؛ اما این افزایش در سطوح مختلف نیتراتپتاسیم بیشتر از سایر تیمارها بود. بررسی ویتامین ث میوه زردآلو نشان داد که تیمارهای به کاربرده شده باعث حفظ ویتامین ث نسبت به نمونههای شاهد شدند. با این حال، محلولپاشی ترکیبات مختلف بر محتوای کارتنوئید میوه زردآلو تاثیر معنیداری نداشت. به طورکل میتوان نتیجه گرفت که محلولپاشی با نیترات پتاسیم باعث افزایش ارزش غذایی میوه زردآلو رقم شاهرودی میشود و با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق محلول پاشی با نیترات پتاسیم 1 درصد جهت بهبود خواص بیوشیمیایی میوه زردآلو پیشنهاد میشود.
کلیدواژهها: زردآلو، کلرید کلسیم، نیترات پتاسیم، محتوای فنل کل، محلول پاشی