اثر کلریدکلسیم و بستهبندی پالستیکی نانو دکو ایتالیایی بر خواص کیفی و بیوشیمیایی میوه انار رقم شیشه کب نگهداری شده در انبار سرد

نویسندگانمهدی خیاط,سوسن چمنی اصغری,فرید مرادی نژاد
نشریهپژوهش های میوه کاری
شماره صفحات۱۶-۲۸
شماره سریال۵
شماره مجلد۱
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۲۱
رتبه نشریهISI
نوع نشریهالکترونیکی
کشور محل چاپایران

چکیده مقاله

انار ).L granatum Punica ،)از مهمترین میوههای نیمهگرمسیری ایران میباشد که از لحاظ اقتصادی دارای جایگاه ویژژهای اسژت لذا کیفیت پس از برداشت آن بسیار مهم میباشد در این تحقیق اثر تیمارهای پس از برداشت )کلریدکلسژیم و پوشژش پالسژتییی نانو دکو(، بر خصوصیات فیزییوشیمیایی میوه انار شامل وزن آریل )دانه انار(، رنگ پوسژت، pH ،مژواد جامژد محلژوو، ویتژامین ، فعالیت آنتیاکسیدانی، آنتوسیانین و فنل کل میوه به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامالً تصادفی با چهار تیرار در رقم شیشه کب اجرا شد فاکتور اوو تیمار کلریدکلسیم در غلظتهای 0 ،5/0 ،1 و 8 درصد بژه روش غوطژهوری و فژاکتور دو نژو پوشژش در دو سطح پوشش پالستییی نانو دکو و عد پوشش بود پس از نگهداری به مدت دو ماه در دمای 1±5 درجه سانتیگژراد، نتژای بیژانگر عد کاهش وزن در میوههای تیمار شده با کلریدکلسیم بود تیمار کلریدکلسیم سبب کاهش pH ،افزایش شاخصهای رنژگ پوسژت و فعالیت آنتیاکسیدانی میوه شد باالترین فعالیت آنتیاکسیدانی در غلظت دو درصد و مولفههای رنگ در غلظژتهژای 5/0 درصژد مشاهده شدند بیشترین میزان ویتامین و آنتوسیانین به ترتیژب در تیمژار دو درصژد و 5/0 درصژد کلریدکلسژیم مشژاهده شژد مقایسه میانگین اثرات متقابل کلریدکلسیم و پوشش نانو دکو نشان داد که بیشترین میزان مواد جامد محلوو مربوط بژه میژوههژای شاهد به میزان10/11 برییس بود

لینک ثابت مقاله

tags: آنتوسیانین، آنتیاکسیدان، پس از برداشت، پوشش نانو دکو، کلریدکلسیم