Authors | محمدرضا اکبری,صغری حاتمی آلوقره,فریبرز خواجعلی,راضیه رئیسی سرتشنیزی |
---|---|
Conference Title | ششمین کنگره علوم دامی ایران |
Holding Date of Conference | ۲۰۱۴-۰۸-۲۷ |
Event Place | تبریز |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | POSTER |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
به منظور بررسی تأثیر افزودن سطوح مختلف ویتامین A به جیره های بر پایه گندم (WBD) بر آزمون آنتی ژن اریتروسیتهای خون گوسفند (SRBC) و آزمون حساسیت بازوفیلی پوست (CBH)، تعداد ۲۰۰ قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه از سویه تجاری راس ۳۰۸، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با ۵ تیمار و ۴ تکرار، مورد استفاده قرار گرفت. پنج جیره آزمایشی با میزان انرژی و پروتئین مشابه تهیه گردید که عبارت بودند از: ۱) WBD حاوی ۱۵۰۰ واحـد بـیـن المللــی (IU) ویتامین A در هر کیلوگرم؛ ۲) WBD حاوی ۴۵۰۰ Iu ویتامین A در هر کیلوگرم ( (WBD حاوی ۷۵۰۰ Iu ویتامین A در هر کیلوگرم؛ ۴) WBD حاوی ۱۰۵۰۰ Iu ویتامین A در هر کیلوگرم (۵) WBD حاوی ۱۳۵۰۰ Iu ویتامین A در هر کیلوگرم رتینول استات به عنوان منبع ویتامین A استفاده شد تزریق SRBC در سن ۲۸ روزگی صورت گرفت چهارده روز پس از تزریق اول و از تزریق دوم، خونگیری انجام شد و میزان تیتر آنتی بادی علیه SRBC تعیین گردید. جهت بررسی پاسخ CBH، در روز ۴۲ آزمایش تزریق فیتوهماگلوتینین (PHA) بین پوست انگشتان پا صورت گرفت و تغییر ایجاد شده در ضخامت پوست در ۱۲ و ۲۴ از تزریق اندازه گیری شد. در روز ۴۲ ،آزمایش تعداد ۲ پرنده از هر تکرار کشته شده و طحال و بورس فابریسیوس توزین شدند. تغذیه WBD حاوی ۱۳۵۰۰ Iu ویتامین A در هر کیلوگرم (تیمار ۵) در مقایسه با تیمار شاهد، منجر به افزایش تیتر آنتی بادی علیه SRBC در ۷ روز پس از دومین تزریق گردید (۰/۰۵>p). بین تیمارهای آزمایشی، از نظر پاسخ در ۱۲ و ۲۴ ساعت بعد از تزریق PHA تفاوت معنی داری مشاهده نشد (۰/۰۵<p). تفاوتی در وزن طحال و بورس فابریسیوس در روز ۴۲، بین گروه های آزمایشی مشاهده نگردید (۰/۰۵<p). نتایج نشان میدهد که سطوح بالای ویتامین Iu (۱۳۵۰) A میتواند در تحریک سیستم ایمنی با واسطه آنتی بادی، مؤثر واقع شود.
tags: جوجه گوشتی - سیستم ایمنی - گندم- ویتامین A