نویسندگان | محمدرضا رضائی,مهدی مظفری |
---|---|
همایش | یازدهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین درحوزه زیست شناسی و علوم طبیعی ایران |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۲۴-۰۸-۲۱ |
محل برگزاری همایش | تهران |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | پوستر |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
با توجه به گرایش روز افزون مردم به سوی استفاده از مواد خوراکی بسته¬بندی شده به خصوص آشامیدنی¬های مختلف، استفاده از ظروف و بطری¬های پلاستیکی افزایش یافته است. هدف اصلی پژوهش حاضر واکاوی و رتبه¬بندی عوامل کاهش مصرف پلاستیک در جهت کاهش معظلات محیط زیستی با رویکرد ترکیبی است. برای تحلیل داده¬ها از روش تحلیل تم استفاده شد. سپس با استفاده از روش بهترین بدترین عوامل کاهش مصرف پلاستیک رتبه بندی شدند. نتایج نشان داد اولین اولویت در جهت کاهش معظلات محیط زیستی پلاستیک با " شناخت اثرات مواد پلاستیکی بر سلامتی انسان و معرفی آن به عموم جامعه " است. در ارتباط با فاکتور سلامتی می¬توان گفت طبق تحقیقات انجام گرفته مشخص شده است که مواد غذایی به خصوص مواد چرب در درون ظروف پلاستیکی در دماهای بالا قادر هستند ماده بسیار سمی به نام دی اکسین را از جداره بطری خارج نمایند که نفوذ به سلولهای بدن انسان را به همراه خواهد داشت.
کلیدواژهها: تحلیل تم، روش بهترین بدترین، مصرف پلاستیک، محظلات محیط زیستی