بررسی ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس گل نرگس در شرایط مزرعه ای و رویشگاهی در خراسان جنوبی

Authorsمحمدعلی ناصری,فاطمه نخعی,احمد خلیقی,پرویز آبرومند
Journalعلوم باغبانی
Page number۱۲۳-۱۳۱
Serial number۲۲
Volume number۲
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۰۹
Journal GradeScientific - research
Journal TypeTypographic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

ترکیبات شیمیایی اسانس گل نرگس در دو شرایط مزرعه ای و رویشگاه طبیعی درخراسان جنوبی بررسی گردید. اسانس نرگس از روش استخراج حلال با استفاده از نرمال هگزان تهیه گردید. پس از خالص سازی به دستگاه تزریق گردید، مقدار و نوع ترکیبات (GC/MS) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC) کروماتوگرافی گازی 86 درصد کل اسانس / 82 درصد کل اسانس نمونه مزرعه ای و 13 ترکیب که 63 / اسانس مشخص گردید . 12 ترکیب که 82 28 درصد) در نمونه / 30 درصد) در نمونه مزرعه ای و ( 29 / نمونه رویشگاه طبیعی را تشکیل می دادند، شناسایی گردید. دودکان ( 25 35 درصد ) در نمونه رویشگاه طبیعی، ترکیبات اصلی را / 25 درصد ) در نمونه مزرعه ای و ( 05 / رویشگاه طبیع ی و تترادکان ( 80 تشکیل دادند. نوع و مقدار ترکیبات اسانس به ویژه ترکیبات با مقادیر ناچیز، در دو شرایط، تفاوت هایی را نشان دادند.

Paper URL

tags: اسانس، تترادکان، دودکان، نرگس