| نویسندگان | محمدعلی ناصری,فاطمه نخعی,احمد خلیقی,پرویز آبرومند |
| نشریه | علوم باغبانی |
| شماره صفحات | 123-131 |
| شماره سریال | ۲۲ |
| شماره مجلد | ۲ |
| نوع مقاله | Full Paper |
| تاریخ انتشار | ۲۰۰۹ |
| رتبه نشریه | علمی - پژوهشی |
| نوع نشریه | چاپی |
| کشور محل چاپ | ایران |
| نمایه نشریه | isc |
چکیده مقاله
ترکیبات شیمیایی اسانس گل نرگس در دو شرایط مزرعه ای و رویشگاه طبیعی درخراسان جنوبی
بررسی گردید. اسانس نرگس از روش استخراج حلال با استفاده از نرمال هگزان تهیه گردید. پس از خالص سازی به دستگاه
تزریق گردید، مقدار و نوع ترکیبات (GC/MS) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC) کروماتوگرافی گازی
86 درصد کل اسانس / 82 درصد کل اسانس نمونه مزرعه ای و 13 ترکیب که 63 / اسانس مشخص گردید . 12 ترکیب که 82
28 درصد) در نمونه / 30 درصد) در نمونه مزرعه ای و ( 29 / نمونه رویشگاه طبیعی را تشکیل می دادند، شناسایی گردید. دودکان ( 25
35 درصد ) در نمونه رویشگاه طبیعی، ترکیبات اصلی را / 25 درصد ) در نمونه مزرعه ای و ( 05 / رویشگاه طبیع ی و تترادکان ( 80
تشکیل دادند. نوع و مقدار ترکیبات اسانس به ویژه ترکیبات با مقادیر ناچیز، در دو شرایط، تفاوت هایی را نشان دادند.
لینک ثابت مقاله