بررسی ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس گل نرگس در شرایط مزرعه ای و رویشگاهی در خراسان جنوبی

نویسندگانمحمدعلی ناصری,فاطمه نخعی,احمد خلیقی,پرویز آبرومند
نشریهعلوم باغبانی
شماره صفحات۱۲۳-۱۳۱
شماره سریال۲۲
شماره مجلد۲
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۰۹
رتبه نشریهعلمی - پژوهشی
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

ترکیبات شیمیایی اسانس گل نرگس در دو شرایط مزرعه ای و رویشگاه طبیعی درخراسان جنوبی بررسی گردید. اسانس نرگس از روش استخراج حلال با استفاده از نرمال هگزان تهیه گردید. پس از خالص سازی به دستگاه تزریق گردید، مقدار و نوع ترکیبات (GC/MS) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC) کروماتوگرافی گازی 86 درصد کل اسانس / 82 درصد کل اسانس نمونه مزرعه ای و 13 ترکیب که 63 / اسانس مشخص گردید . 12 ترکیب که 82 28 درصد) در نمونه / 30 درصد) در نمونه مزرعه ای و ( 29 / نمونه رویشگاه طبیعی را تشکیل می دادند، شناسایی گردید. دودکان ( 25 35 درصد ) در نمونه رویشگاه طبیعی، ترکیبات اصلی را / 25 درصد ) در نمونه مزرعه ای و ( 05 / رویشگاه طبیع ی و تترادکان ( 80 تشکیل دادند. نوع و مقدار ترکیبات اسانس به ویژه ترکیبات با مقادیر ناچیز، در دو شرایط، تفاوت هایی را نشان دادند.

لینک ثابت مقاله

tags: اسانس، تترادکان، دودکان، نرگس