رزومه


سهیل پارسا

سهیل پارسا

دانشیار

دانشکده: کشاورزی

گروه: مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی

مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی

رزومه
سهیل پارسا

دانشیار سهیل پارسا

دانشکده: کشاورزی - گروه: مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی |

بررسی رابطه بیان ژنهای مرتبط با پارامترهای کمی و کیفی زعفران با میکروبیوم

نویسندگانسهیل پارسا,سید مسعود قیومی,حمیدرضا فلاحی,محمدحسن سیاری زهان
همایشهفتمین همایش ملی زعفران
تاریخ برگزاری همایش2024-11-13
محل برگزاری همایشبیرجند
شماره صفحات0-0
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

ارتباط بیان ژن های زعفران با میکروبیوم زعفران خاص و تصادفی نیست. این فرضیه که قبلاً توسط محققان مختلف ارائه شده بود، مبنی بر اینکه گیاهان دارای میکروبیوم خاص هستند، در مطالعه حاضر تقویت میشود. علاوه بر این، مواردی برای استفاده از اثر میکروبیوم بر بیان ژن های زعفران ، مورد بررسی قرار گرفتهاست که بهعنوان مورد مطالعاتی در نظر گرفته شده است. هستند که تاکنون )PGPR( پروتئوباکتری ها میکروبیوم اصلی زعفران هستند که این باکتری ها ریزوباکتری های محرک رشد گیاه گزارش شده است. این باکتری ها به سرعت در حال رشد هستند و در فعالیت های متابولیکی متنوعی که رشد گیاه را افزایش می در تشکیل گل بویژه در شکلگیری کلاله نقش MADS-box از خانواده Sep و 3 Ag دهد نقش دارند. بیان ژنهای دو گروه 1 خواهد شد. همچنین اکتینوباکتری ها نیز باکتری Sep و 3 Ag دارند. در نتیجه تقویت پروتئوباکتری ها باعث افزایش بیان ژن های 1 های گرم مثبتی هستند که به رشد گیاه و مقاوت گیاه در برابر تنش ها و همچنین افزایش پارامترهای کیفی کمک میکنند. بررسی Cupriavidus metallidurans, Bacillus sp., Solibacillus sp., and ( ها نشان میدهد که این باکتری ها به عنوان مثال بر رشد رویشی و زمان گلدهی زعفران و افزایش کیفیت تأثیر می گذارند و تلقیح این باکتریها می تواند بر ).Planococcus sp رشد رویشی، زمان گلدهی و عملکرد کلاله زعفران تأثیر معنیداری داشته باشد. بررسیهای مختلف بر ارتباط بیان ژنهای با بیوسنتز کروسین، پیکروکروسین و سافرانال تأکید میکند و در نتیجه تلقیح گیاه به این باکتر CsGT و 2 CsBCH ،CsLYC های میتواند بیان ژن های مذکور را افزایش دهد. در مجموع نتایج تحقیقات نشان میدهد که میکروبیوم گیاه عامل مهمی در تنوع فنوتیپی زعفران است.

لینک ثابت مقاله