Authors | شعله قلاسی مود,مسلم رستم پور,حمید رضائی |
---|---|
Conference Title | دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاریسازی |
Holding Date of Conference | ۲۰۲۴-۰۲-۲۱ |
Event Place | جیرفت |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | POSTER |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
شرایط آب و هوایی، طبقات ارتفاعی، خاک و زمین شناسی و به طور کلی شرایط ادافیکی یک اکوسیستم باعث ظهور و پیدایش گونه¬های خاص در یک منطقه می¬شود که به گونه¬های بومی معروف هستند. با توجه به اهمیت گونه سماق(Rhus coriaria L.) و توده¬های آن به عنوان یک سرمایه با ارزش، شناسایی رویشگاه این درختچه در مناطق مختلف و بررسی شرایط محیطی مناطق رویش آن میتواند کمک مؤثری در جلوگیری از تخریب این سرمایه ملی باشد. میوه ها از دو منطقه گناباد و قاین جمع آوری شدخصوصیات فیزیکی و خصوصیات فیتو شیمیایی میوه ها با استفاده از کروموگرافی گازی-جرمی بررسی شد. نتایج نشان داد وزن، کلسیم، منیزیم، آهن نمونه ی گناباد بیشتر از قاین بود. تعداد 23 ترکیب در عصاره متانولی میوه سماق ایستگاه گناباد شناسایی شد. ترکیبات اصلی تشکیل دهنده عصاره متانولی سماق در گناباد اسید مالیک با 18/32 درصد، بنزن-1،2،3 تریل با 44/27 درصد و سوکسنیک اسید 95/7 درصد می¬باشد. تعداد 18 ترکیب در عصاره متانولی میوه سماق ایستگاه قاین شناسایی شد. ترکیبات اصلی تشکیل دهنده عصاره متانولی سماق در قاین اسید مالیک با 88/14 درصد، تریمتوکسی-3 متیل بنزن با 81/4 درصد و پنتا دی سیکلو فنل 11/.4 درصد می¬باشد. با توجه به نتایج بیشترین ترکیب شیمیایی در گونه گناباد شناسایی شد براساس ترکیبات شناسایی شده می¬توان از میوه سماق گناباد به¬عنوان ماده اولیه صنایع غذایی و دارویی استفاده نمود.
tags: سماق، ترکیبات شیمیایی، عناصر، گیاهان دارویی