تعیین ارزش غذایی و کیفیت علوفه گیاه جاشیر( Prangos ferulaceae) در سه مرحله مختلف فنولوژی در مراتع ییلاقی شهرستان کهگیلو یه

Authorsخدیجه کرمی بی زلیخائی,محمد ساغری,ذبیح الله محمدی,بهروز خلیل طهماسبی
Conference Titleدومین همایش ملی مدیریت پرورش دام و طیور با محوریت چالش های پرورش گوسفند و بز
Holding Date of Conference۲۰۱۳-۰۹-۰۷
Event Placeکرمان
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

شناسایی کیفیت علوفه و ارزش غذایی گیاهان به دلیل اهمیت آن در تغذیه دام کمک موثری در توصیف جیره غذایی دامها می نماید. در این پژوهش، ارزش غذایی گونه جاشیر( Prangos frulaceae) در سه مرحله فنولوژی(رشد رویش، گلدهی و بذر دهی) بررسی شد. جمع آوری نمونه ها در قالب طرح آزمایش کاملا تصادفی شامل سه تیمار (سه مرحله فنولوژی) و چهار تکرار بود. نمونه پس از جمع آوری خشک و آسیاب شده و جهت تعیین درصد پروتئین خام( ) ، چربی خام( ) ، الیاف نامحلول در شوینده خنثی( ) و .... به آزمایشگاه ارسال گردید. برای تجزیه آماری از نرم افزار SAS و برای مقایسه میانگینها از آزمون توکی استفاده شد. ترسیم نمودارها نیز با استفاده از برنامه اکسل انجام گردید. نتایج نشان داد که با پیشرفت مرحله رویش میزان پروتئین خام کاهش در صورتیکه میزان الیاف نامحلول افزایش یافته است.

Paper URL

tags: کیفیت علوفه، جاشیر( Prangos frulaceae) ، مراحل فنولوژی