Authors | خدیجه کرمی بی زلیخائی,محمد ساغری,ذبیح الله محمدی,بهروز خلیل طهماسبی |
---|---|
Conference Title | دومین همایش ملی مدیریت پرورش دام و طیور با محوریت چالش های پرورش گوسفند و بز |
Holding Date of Conference | ۲۰۱۳-۰۹-۰۷ |
Event Place | کرمان |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | POSTER |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
شناسایی کیفیت علوفه و ارزش غذایی گیاهان به دلیل اهمیت آن در تغذیه دام کمک موثری در توصیف جیره غذایی دامها می نماید. در این پژوهش، ارزش غذایی گونه جاشیر( Prangos frulaceae) در سه مرحله فنولوژی(رشد رویش، گلدهی و بذر دهی) بررسی شد. جمع آوری نمونه ها در قالب طرح آزمایش کاملا تصادفی شامل سه تیمار (سه مرحله فنولوژی) و چهار تکرار بود. نمونه پس از جمع آوری خشک و آسیاب شده و جهت تعیین درصد پروتئین خام( ) ، چربی خام( ) ، الیاف نامحلول در شوینده خنثی( ) و .... به آزمایشگاه ارسال گردید. برای تجزیه آماری از نرم افزار SAS و برای مقایسه میانگینها از آزمون توکی استفاده شد. ترسیم نمودارها نیز با استفاده از برنامه اکسل انجام گردید. نتایج نشان داد که با پیشرفت مرحله رویش میزان پروتئین خام کاهش در صورتیکه میزان الیاف نامحلول افزایش یافته است.
tags: کیفیت علوفه، جاشیر( Prangos frulaceae) ، مراحل فنولوژی