پاسخ رشدی بنه های دختری زعفران تحت تاثیر مصرف سطوح مختلف اسید هیومیک

نویسندگانحمیدرضا فلاحی,مهسا اقحوانی شجری,علیرضا صمدزاده,فرشاد ابراهیمی کوشکوئیه,رضا طاهرپورکلانتری
همایشچهارمین همایش ملی زعفران ایران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۵-۱۱-۰۴
محل برگزاری همایشقائنات
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

در آزمایش حاضر تاثیر مصرف کود زیستی اسید هیومیک در پنج سطح صفر، 10، 20، 30 و 40 کیلوگرم در هکتار بر خصوصیات رشدی بنه¬های دختری زعفران در قالب طرح بلوک¬های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعة تحقیقاتی دانشکدة کشاورزی سرایان (دانشگاه بیرجند) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر تیمارهای آزمایشی بر برخی از شاخص¬های رشدی بنه زعفران معنی¬دار بود. با افزایش مقدار مصرف اسید هیومیک تا سطح 30 کیلوگرم در هکتار، تعداد بنه دختری افزایش و پس از آن روندی کاهشی در پیش گرفت. مصرف 30 کیلوگرم در هکتار اسید هیومیک باعث حصول حداکثر تعداد بنه-های دختری در هر کلون (1/17 عدد)، وزن کل بنه¬های دختری (103 گرم)، وزن کل بنه¬های دختری بدون فلس در هر کلون (9/77 گرم) و متوسط وزن بنه-های دختری (9/5 گرم) گردید. همچنین مصرف تمامی سطوح اسید هیومیک باعث افزایش تعداد بنه¬های دارای وزن بیشتر از 9 گرم شد. به طورکلی، استفاده از سطوح مناسب اسید هیومیک از طریق ایجاد شرایطی مناسب برای رشد گیاه، قادر است تمامی شاخص¬های رشدی بنه¬های دختری زعفران را بهبود بخشد.

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: بنه، کود آلی، جوانه، زعفران