سنتز سبز نانوذرات فریت کبالت با استفاده از عصاره آلوئه ورا و بررسی ویژگی های ساختاری، ریخت شناسی و مغناطیسی آن ها

نویسندگانرضا سرحدی
همایشسی امین همایش ملی بلورشناسی و کانی شناسی ایران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۳-۰۲-۱۵
محل برگزاری همایشزاهدان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

در این پژوهش، نانوذرات فریت کبالت با روش سل-ژل و با استفاده از عصاره گیاه آلوئه ورا تهیه شدند. نتایج آنالیزهای XRD و FTIR، شکل گیری ساختار اسپینل مکعبی را به عنوان فاز اصلی نانوذرات فریت کبالت تایید می کند. ثابت شبکه، میانگین اندازه بلورک ها و کرنش به ترتیب برابر Å 3294/8، nm 89/12 و 3-10 × 62/7- بدست آمد. بر اساس تصاویر FESEM، دانه های CoFe2O4، شکل چندوجهی نامنظم با تمایل چسبندگی زیاد دارند. نتایج آنالیز EDS، وجود عناصر Co، Fe و O را با نسبت استکیومتری نزدیک به CoFe2O4 تایید می کند. نانوذرات تهیه شده، رفتار فری مغناطیسی با مغناطش اشباع emu/g 85/45 و وادارندگی Oe 1185 را در دمای اتاق نشان می دهند.

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: سنتز سبز، عصاره آلوئه ورا، نانوذرات فریت کبالت، فری مغناطیس