تاثیر شوری و pH خاک بر میزان دانه سفیدی انار پس از برداشت(صفحه ۲۰۴)

نویسندگانمحمدحسن سیاری زهان,مهدی جهانی,مهدی خیاط,فرید مرادی نژاد,محمد رضا میرزایی
همایشنخستین همایش ملی فناوری تولید و پس از برداشت گیاهان باغی (مجازی)
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۲-۰۵-۲۵
محل برگزاری همایشبیرجند
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

انار تولیدی ایران به علت کیفیت، زیبایی ظاهری و رنگ درخشان پوست و آریل از نظر صادرات به خارج از کشور و از نظر اقتصادی در بین محصولات کشاورزی، دارای اهمیت فراوان است. اما اخیراً کاهش کیفیت میوه به دلایلی عامل محدود کننده صادرات آن شده است. که در این بین عارضه دانه سفیدی یکی از مسایل مهم میباشد که تاکنون راهکار قطعی و روشنی به منظور کاهش آن ارایه نشده است. بنابراین خاک بر میزان دانه سفیدی انار پس از برداشت در قالب طرح کاملاً تصادفی طراحی شد. pH پژوهش حاضر به منظور بررسی تأثیر شوری و به منظور اجرای آزمایش سه باغ مختلف از نظر دانه عارضه سفیدی )باغات با درصد آسیب بالا، متوسط و کم( در شهرستان فردوس استان pH و شوری خاک اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که باغات با عارضه کم دانه سفیدی دارای pH خراسان جنوبی انتخاب شد. و شاخصهای اگر چه با )ECe بالاتری داشتند. در مورد هدایت الکتریکی عصاره خاک )شوری خاک یا pH کمتری بودند و باغ با عارضه دانه سفیدی زیاد افزایش شوری، دانه سفیدی انار افزایش یافته است ولی معنی دار نشد. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که عارضه دانه سفیدی انار متأثر از بالا و شور بیشتر مشاهده شد.

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: آریل، عارضه سفیدشدگی آریل، میوههای گرمسیری، هدایت الکتریکیپ