بررسی اثر تنش شوری بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود Cicer arietinum L رقم آزاد

نویسندگانمحمدحسن سیاری زهان,غلامرضا دره کی,غلامرضا زمانی
نشریهپژوهش های حبوبات ایران
شماره صفحات۵۷-۶۸
شماره سریال۹
شماره مجلد۱
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۱۸
رتبه نشریهعلمی - پژوهشی
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

چکیده تنش شوری از تنشهای مهم غیرزیستی است که اثرات زیانباری بر عملکرد گیاه و کیفیت محصوو دارد. خسوارت شوری در گیاهان از طریق بروز تنش یونی و اسمزی است که ضمن تأثیر منفی بور عملکورد و اجوزا ی عملکورد بسویاری فرآیندهای دخیل در رشد و نمو گیاهان را تحت تأثیر قرار میدهد. به منظور بررسوی توأثیر شووری بور عملکورد اجوزای رقم آزاد آزمایشی در قالو طور بلوو (Cicer arietinum L.) عملکرد و غلظت عناصر سدیم و پتاسیم بر گیاه نخود های کامل تصادفی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند با چهار تکرار انجوا شود . تیمارهوای شوو ری 7 و 9دسی زیمنس بر متر بود. بر اساس نتایج آزمایش شووری اثور منفوی بور 5 3 خا از منبع کلرید سدیم شامل 1 ارتفاع بوته تعداد برگ و سطح برگ نخود داشت بهطوریکه بیشترین سطح شووری ) 9دسوی زیمونس بور متور در ایون 58 درصدی سوطح / 15 درصدی تعداد برگ 36 / 22 درصدی ارتفاع 84 / آزمایش نسبت به شاهد بهترتی موج کاهش 44 76 درصدی غلظت سدیم برگ شد. همچنین اثر شوری بر اجوزای / 59 درصدی غلظت پتاسیم برگ و افزایش 75 / برگ 72 33 درصدی / عملکرد در این آزمایش نشان داد که افزایش شوری از یک به 9دسیزیمنس بر متر بهترتی باعث کاهش 33 39 درصود ی وزن خشوک کول / 44 درصدی وزن 100 دانه و 34 / 59 درصدی عملکرد دانه در بوته 44 / تعداد غلاف بارور 83 نخود شد. بیشترین اثرات شوری بر صفات اندازهگیریشده نخود در این آزمایش در شوری 7دسی زیمنس بر متر مشاهده شد.

لینک ثابت مقاله

tags: ارتفاع بوته سطح برگ شوری خا عملکرد دانه وزن خشک کل