بررسی تاثیر مخلوط عصاره گیاهان دارچین، نعناع و فلفل بر خصوصیات دستگاه گوارش، فراسنجه های خونی و ویزگیهای استخوان درشت نی جوجه های گوشتی

Authorsسیدمحمد حسینی,زهرا تهامی,امین ولی زاده قلعه بیک
Journalتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
Page number۱۷۳-۱۸۲
Serial number۳۷
Volume number۳
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۲۱
Journal GradeScientific - research
Journal TypeTypographic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

این آزمایش به منظور بررسی تاثیر مخلوط عصاره گیاهان دارچین، نعناع و فلفل بر وزن نسبی اندامهای داخلی و گوارشی، اسیدیته دستگاه گوارش، فراسنجههای خونی و خصوصیات استخوان درشت نی جوجههای گوشتی سویه راس 308 به مدت 42 روز انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 8 قطعه جوجه در هر تکرار انجام گردید. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: ) 1 ( جیره پایه، ) 2( جیره پایه+ 500 میلیگرم در کیلوگرم اکسیتتراسایکلین، ) 3 ( جیره پایه+ 50 میلیگرم در کیلوگرم مخلوط عصارههای گیاهی، ) 4 ( جیره پایه + 100 میلیگرم در کیلوگرم مخلوط عصارههای گیاهی و ) 5 ( جیره پایه + 200 میلیگرم در کیلوگرم مخلوط عصارههای گیاهی. نتایج نشان داد مصرف 100 میلیگرم در کیلوگرم مخلوط عصارههای گیاهی سبب افزایش وزن پانکراس، افزایش وزن قلب، افزایش طول نسبی ایلئوم و ژژنوم نسبت به تیمار شاهد شد ) 05 / 0P< (. تیمار حاوی 100 میلیگرم در کیلوگرم مخلوط عصارههای گیاهی سبب افزایش معنیدار اسیدیته دئودنوم و ژژنوم نسب به تیمار شاهد شد ) 05 / 0P< (؛ نتایج نشان داد تیمارهای آزمایشی بر روی غلظت عناصر خون جوجههای گوشتی تاثیرگذار نبودند ) 05 / 0P> ( با این حال میزان منیزیم و فسفر استخوان درشت نی تحت تاثیر سطوح 50 و 100 میلیگرم در کیلوگرم مخلوط عصارههای گیاهی به طور معنیداری افزایش پیدا کرد ) 05 / 0P< (. وزن نسبی و طول نسبی استخوان درشتنی با استفاده از 100 میلیگرم در کیلوگرم مخلوط عصاره گیاهان داروئی نسبت به تیمار شاهد بطور معنیداری افزایش یافت ) 05 / 0P< (. براساس یافتههای این مطالعه میتوان نتیجه گرفت که تیمار 100 میلیگرم در کیلوگرم مخلوط عصاره گیاهان داروئی بر وزن نسبی برخی اندامهای داخلی، طول نسبی برخی قسمتهای دستگاه گوارش، اسیدیتهی دستگاه گوارش، وزن و طول نسبی استخوان درشت نی تاثیر افزایشی داشته است

Paper URL

tags: جوجه گوشتی، عصاره گیاهی، فراسنجه های خونی، گیاهان داروئی