ارزیابی مقاومت به سرمای اکوتیپ های مختلف گل نرگس

Authorsزهره علیزاده,فروغ نجفی حاجیور,محمد ضابط,مسعود خزاعی
Conference Titleچهارمین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
Holding Date of Conference۲۰۱۹-۱۱-۲۱
Event Placeتهران
Page number۰-۰
PresentationSPEECH
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

نرگس یکی از مهمترین گیاهان زینتی و دارویی از خانواده نرگسیان میباشد. گیاه نرگس یکی از گیاهان اقتصادی و بومی ایران میباشد گیاهان همواره در معرض طیف وسیعی از تنشهای غیرزیستتی هستتند کته ایتن تتنشهتا اثرات منفی بر رشد، کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی دارند. سرما یکی از این تنشها استت کته همته ستاله خسارات قابل توجهی را به اقتصاد و چرخه تولید کشور تحمیل می کند. به منظتور ماالعته اثترات سترما بتر گتل نرگس آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاٌ تصادفی با سه تکرار اجرا شد. عامل A شامل 11 اکوتیت مختلف و عامل B شامل چهار ساح دمایی بود. صفات مورد مااله شامل کلروفیل a، کلروفیل b ، کلروفیتل کتل، کلروفیل کل، کاراتنوئید و قندهای محلول بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین ساوح مختلف عامتل A در تمام صفات بجز کلروفیل a و تغییرات معنی دار بود. و بین ساوح مختلف عامل B در تمام صتفات تغیترات معنتی دار وجود داشت و همچنین بین ساوح مختلف عامل A × B در بین تمام ساوح بجز در ستاح صتفت کلروفیتل a تغییرات معنی دار وجود داشت.

Paper URL

tags: قندهایمحلول، کلروفیل، کارتنوئید، نشت یونی،