نویسندگان | سید جواد حسینی واشان,فائزه احمدزاده,نظر افضلی,علی اله رسانی |
---|---|
همایش | پنجمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۱۹-۱۰-۱۶ |
محل برگزاری همایش | کرمان |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | پوستر |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
مطالعه حاضر بهمنظور بررسی اثرات عصاره کککش و مومیایی برعملکرد رشد، و شاخصهای خونی جوجه گوشتی انجام 3 با 3 سطح مومیایی )سطوح صفر، 22 و 02 میلیگرم × پذیرفت. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی بهشکل فاکتوریل 3 در لیتر آب ( و 3 سطح عصاره کککش بیابانی صفر، 122 و 222 میلیگرم در کیلوگرم جیره( 0 تکرار و 12 واحد آزمایشی در هر تکرار طراحی و اجرا شد. جوجهها بهمدت 02 روز با جیره پایه حاوی انرژی و پروتئین مشابه تغذیه شده و از آب یکسانی برای همه جوجهها استفاده شد. در پایان دوره آزمایش، دو قطعه جوجه از هر تکرار خونگیری شد و شاخصهای خونی شامل غلظت لیپیدهای خون، پروتئین تام و میزان فعالیت آنزیم آلانین آمینوترانسفراز با استفاده از کیتهای بیوشیمیایی شرکت پارس آزمون و دستگاه طیف سنجی نوری خودکار تعیین شد. در این پژوهش هیچگونه تغییر معنیداری در غلظت پروتئین تام، تریگلیسرید و لیپوپروتئین با چگالی بالا خون جوجههای گوشتی مصرفکننده جیرههای مختلف آزمایشی، در مقایسه با شاهد مشاهده نگردید ولی سطح 122 میلیگرم عصاره کککش بیابانی بهتنهایی سبب کاهش معنیدار کلسترول خون در مقایسه با شاهد گردید. همچنین سطح 122 کککش بهتنهایی و بههمراه 22 میلیگرم مومیایی در لیتر آب سبب کاهش معنیداری غلطت LDL در مقایسه با شاهد شد و سطح 02 میلیگرم مومیایی نیز میزان فعالیت آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز را کاهش داد. در نتیجه افزودن عصاره کککش و مومیایی به جیره جوجه گوشتی سبب کاهش کلسترل و چربی مضر خون میشود
کلیدواژهها: کککش، آنزیم کبدی، کلسترول، جوجهگوشتی.