اثر کلات گلایسینات روی، مس و آهن بر صفات کیفی تخم مرغ و پوسته آن بر روی مرغان تخم¬گذار در پیک تولید

نویسندگانسید جواد حسینی واشان,حمیدرضا خاقانی,حیدر زرقی,علی اله رسانی
همایشپنجمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۹-۱۰-۱۶
محل برگزاری همایشکرمان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

این آزمایش، بهمنظور ارزیابی اثر عناصر معدنی کممصرف آلی گلایسینات روی، مس و آهن برصفات کیفی تخممرغ و پوسته تخم مرغهای تخمگذار انجام شد. تعداد 222 قطعه مرغ تخمگذار سویه، های-لاین W-36 با سن 22 هفته )در پیک تولید( تهیه 2 شامل: 1( دو سطح گلایسینات × و در 82 واحد آزمایشی قرار داده شدند. جیرههای آزمایشی بهصورت آزمایش فاکتوریل 2 آهن 111 و 211 میلیگرم بر کیلوگرم، 2( دو سطح گلایسینات روی شامل 01 و 84 میلیگرم بر کیلوگرم و 3( دو سطح گلایسینات مس 2 و 0 میلیگرم بر کیلوگرم جیره در قالب طرح کاملاً تصادفی در اختیار مرغهای تخمگذار قرار گرفت. در پایان سه دوره 22 روزه، تعداد دو تخممرغ از هر تکرار بهطور تصادفی انتخاب و صفات کیفی شامل، واحد هاو، وزن زرده، وزن سفیده، شاخص رنگ زرده، مقاومت پوسته، شاخص زرده، ضخامت پوسته، وزن پوسته و شاخص شکل تخممرغ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده همزمان کیلات آهن، روی و مس برشاخصهای کیفی تخم و کیفی پوسته تخممرغ اثر <1/ نداشت ) 14 P ( بهجز در مورد وزننسبی پوسته تخممرغ که در تیمار دریافت کننده 111 کیلات گلیسینات آهن، 01 روی و > 0 مس حداقل شد ) 1111 P ( در مورد مقاومت پوسته نیز بین روی و آهن رابطه ضدیت وجود داشت بهطوری که با افزایش سطح آهن ) 211 ( در سطح پایین روی ) 84 (، مقاومت پوسته بالاتر بود و در سطح بالای روی ) 01 ( نیز مقاومت پوسته در سطح 111 آهن بالاتر بود.بنابراین یافتههای مطالعه حاضر نشان داد استفاده از کیلات گلیسینات آهن، روی و مس بر شاخصهای کیفی تخممرغ اثر ندارد ولی برکیفیت پوسته اثر میگذار و استفاده از سطوح بالای آهن و روی بهصورت همزمان باعث کاهش کیفیت پوسته تخممرغ میشود.

کلید واژه ها: ارتفاع زرده، مقاومت پوسته، وزن مخصوص، واحدهاو.